Rikkihappoa kuljettanut säiliöauto kaatui kyljelleen kakkostiellä

Heikki Westergård
Rikkihappoa kuljettanut säiliöauto kaatui kyljelleen kakkostiellä

Torjuntatyöt rikkihappovuodon vuoksi on aloitettiin nopeasti onnettomuuspaikalla.

Tomi TuomiPori

Rikkihappoa kuljettanut perävaunullinen säiliöauto kaatui kyljelleen perjantaina aamupäivällä kakkostiellä Honkaluodon sillan kohdalla.

Ulvilasta Porin suuntaan liikkuneen ja kyljelleen kaatuneen ajoneuvon säiliöistä yhdessä havaittiin vuoto. Pelastuslaitos aloitti välittömästi torjuntatoimet. Alustavan arvion mukaan säiliöstä valunut rikkihappo ei aiheuttanut vakavaa vaaraa ympäristölle. Onnettomuusalue on eristetty viranomaisten toimesta. Puolen päivän aikaan päivystävä palomestari Tero Järvelä kertoi, että rikkihappovuoto on tukittu.

Onnettomuus katkaisi liikenteen tieosuudelta kaikilta neljältä kaistalta. Liikennevirasto tiedotti kello 14 aikaan, että tie saattaa olla poikki vielä 3–6 tuntia. Näin ollen arvion mukaan kakkostie saattaisi olla poikki onnettomuuspaikan kohdalta jopa iltakahdeksaan.

Tien käyttäjät ohjataan kiertotietä ohi onnettomuuspaikan. Satakunnan Kansan onnettomuuspaikalla ollut valokuvaaja kertoi, että kiertotiejärjestely toimii sujuvasti. Säiliöauto on kaatunut juuri Honkaluodon sillan kohdalla ja rysähtänyt keskikaiteen päälle. Tiellä liikkuvat ohjataan ohittamaan onnettomuuspaikka ramppeja pitkin. Liittyminen valtatie 11 on järjestetty myös ramppien kautta.

Palomestari Järvelä arvioi puolenpäivän aikaan torjunta- ja raivaustöiden kestävän tunteja. Kun imukalusto ja säiliöauton siirtoon soveltuva kalusto saadaan paikalle, eristysaluetta laajennetaan ja liikennejärjestelyt saattavat muuttua.

Paikalle tullut pelastuslaitoksen erikoisyksikkö Kemikaali-Kontio aloitti rikkihapon poiston alueelta. Kemikaali-Kontio on kemikaalionnettomuuksien torjuntaan erikoistunut yksikkö, jossa toimivat palomiehet ja heidän käyttämänsä kalusto on hajautettu koko pelastuslaitoksen alueelle.

Säiliöauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 10.25.

Heikki Westergård
Perävaunullinen yhdistelmä kaatui onnettomuudessa kyljelleen.

Perävaunullinen yhdistelmä kaatui onnettomuudessa kyljelleen.

Kuvakaappaus
Yhdistelmäajoneuvo pysähtyi keskelle nelikaistaista tietä.

Yhdistelmäajoneuvo pysähtyi keskelle nelikaistaista tietä.

Satakunnan Kansa seuraa tilannetta.

Uutista korjattu kello 15.4:. Rekka oli matkalla Ulvilasta Porin suuntaan, eikä päinvastoin, kuten uutisessa aluksi kerrottiin.


Lue myös nämä


Kommentit (41)

  • Sauli

    Rekkaa itse ajaneena, olen pannut merkille että rekat ajavat liian lähellä edellä ajavaa autoa, monesti näkyy kuljettajilla kännykkä korvalla. Olen myös pannut merkille että vastaantuleva rekka on useasti keskiviivalla.

  • Nimetön

    Vaarallisen aineen kuljetuksille on vissiin paljon erikoismääräyksiä, yksi lienee koskee turvaväliä? Satakunnan Kansan uutisointi on asiassa ollut vähintäänkin heikkoa, missä luuraa syy tähän onnettomuuteen? Nyt kun romut on korjattu niin suurin mielenkiinto kohdistuu kaiteiden korjaamiseen, perinteenä on ollut että kuukausia kestää jos tuossa 4-kaistaisella jossain kaide rullalla, ennen kuin se saadaan korjattua. Lieneekö niin että varaosia pitää jostain Kiinasta tilata aina erikseen?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio