Video: Rivitalo, autokatos ja kolme henkilöautoa tuhoutui raivoisassa tulipalossa Länsi-Porissa – uhkaava palo ehti levitä naapuritalojen seiniin

Heikki Westergård
Video: Rivitalo, autokatos ja kolme henkilöautoa tuhoutui raivoisassa tulipalossa Länsi-Porissa – uhkaava palo ehti levitä naapuritalojen seiniin
Tomi TuomiPori

Uhkaava rivitalopalo tuhosi kaksi asuntoa täysin Porissa Pietniemessä Kuusamantiellä perjantaina illalla. Pahimmalta kuitenkin säästyttiin, sillä palossa ei sattunut henkilövahinkoja, eivätkä liekit päässeet leviämään tuhoisasti naapurirakennuksiin.

–Palo on käytännössä saatu nyt sammumaan. Saimme onneksi kaikkiin asukkaisiin yhteyden nopeasti, päivystävä palomestari Tomi Anttila kertoi kello 20 aikaan.

Ensimmäinen hälytys palosta annettiin kello 18 aikaan.

Tulipalo tuhosi kolmen rivitaloasunnon rivistä kaksi asuntoa täysin. Kolmas kärsi mittavia vahinkoja yläpohjan osalta.

Palomestari Anttilan mukaan rakennukset seinät jäävät pystyyn, mutta pahimmin vaurioituneista kahdesta asunnosta ei enää asumiskuntoisia saa. Kolmannen tilannekin on paha. Vakuutusyhtiö aikanaan ratkaisee, onko asunto mahdollista remontoida asumiskuntoon.

Satakunnan Kansan paikalla ollut kuvaaja kuvaili paloa sammutustöiden alkuhetkillä raivoisasti leviäväksi. Palo ehti levitä autokatokseen ja tuhota kolme katoksessa ollutta autoa.

Palo vahingoitti myös kahden lähellä sijaitsevan naapuritalon seinärakenteita. Asunnot eivät kuitenkaan naapuritaloissa kokeneet merkittäviä palovahinkoja.

–Jos emme olisi päässeet näin nopeasti paikalle, liekkien leviäminen olisi voinut tehdä vakavia vahinkoja myös lähitaloille.

Uutista päivitetty kello 21.50. Tarkennettu palossa tuhoutuneiden autojen määrä ja vakavasti vahingoittuneen kolmannen rivitaloasunnon kunto sammutustöiden jälkeen.

 
Heikki Westergård
Pelastuslaitos sammutti autoja täynnä olevaa autokatosta.

Pelastuslaitos sammutti autoja täynnä olevaa autokatosta.

Heikki Westergård
Palosta aiheutui runsaasti savua.

Palosta aiheutui runsaasti savua.

Heikki Westergård
Pelastuslaitokselta oli paikalla runsaasti kalustoa.

Pelastuslaitokselta oli paikalla runsaasti kalustoa.

Tulipalo syttyi Kuusamantiellä


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    vastaus tuohon porin vapaapalokunnan arvosteluun niin paloautojen lähtö ajathan ovat saatavilla olevaa tietoa pelastuslaitokselta niin sieltä vaan kyselemään eri palokuntien ns lähtöaikoja..ja sitten mitä tulee tuohon ammatti palomiesten ”ammatti maiseen sammuttamiseen niin onhan niinkin käynyt että vakinaiset peruuttavat muita yksiköitä kun ei tarvitsekaan ja sitten hupsista keikkaa tilanne eskaloituu ja kämppä palaa maan tasalle kun ruvetaan uudestaan hälyttelemään sitä lisävettä sieltä VPK
    KOOLTA mikä jo kerran oli paikalla..näinkin on porissa käynyt😂kun toisille vakinaisille palomiehille se on niin vaikeeta työskennellä sopimuspalokuntalaisen kanssa samalla keikalla

  • Juuri nyt

    Vieläkö palaa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio