Jouni Lehtimäesta Kosovon ensimmäinen Suomen kunniakonsuli

Jouni Lehtimäesta Kosovon ensimmäinen Suomen kunniakonsuli

Ex-kansanedustaja Jouni Lehtimäki on nimetty Kosovon kunniakonsuliksi Suomeen.

Ville Hammarberg

Suomen ulkoministeriö on vahvistanut entisen kansanedustajan, varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti Jouni Lehtimäen (52) aseman toimia Kosovon Suomen kunniakonsulina.

Kosovolla ei ole ennen ollut kunniakonsulaattia Suomessa tai edes Skandinaviassa. Kosovon lähin suurlähetystö sijaitsee Tukholmassa

Kunniakonsuli on henkilö, joka hoitaa jonkun toisen maan diplomaattisia asioita asuinmaassaan sekä valvoo edustamansa maan kansalaisten oikeuksia ja edistää maiden välistä kanssakäymistä ja kaupankäyntiä.

Lehtimäki toimi Kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1999–2003 ja oli näkyvä henkilö Porin kunnallispolitiikassa.

Kesäkuusta 2013 lähtien Lehtimäki toimi Kosovon oikeusministerin kansainvälisenä juridisena neuvonantajana.

–Tuntuu suunnattoman upealta saada jatkaa työtä Kosovon hyväksi myös Suomessa, sanoo Lehtimäki.

–Tuomme Kosovon Kansallisbaletin Suomeen marraskuun lopussa. Sen lisäksi aloitan selvitystyön liikesuhteiden luomiseksi kosovolaisten ja suomalaisten yritysten välille.


Kommentit (5)

  • Matias

    Hienoa ja onnea! Kaikki tuntemani kosovalaiset ovat hienoja ja ystävällisiä ihmisiä. Uskon että Kosovo elää tällä hetkellä vaihetta, jonka Suomi on käynyt läpi aikoinaan itsenäistyttyään Venäjästä.

  • Malësor

    Onnea ja menestystä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio