Jättiadressi esillä – Porin pieneläinpäivystys saatetaan ulkoistaa

Jättiadressi esillä – Porin pieneläinpäivystys saatetaan ulkoistaa
Ville HammarbergPori

”Vaadimme toimivaa, luotettavaa eläinlääkärin päivystyspalvelua Porin alueelle. Kaupunki on velvoitettu tätä meille tarjoamaan.”

Näin todetaan Riina Sallisen aloitteesta tehdyssä nettiadressissa, jossa on jo yli 2 400 nimeä.

Sallinen on ollut tyytymätön Porin seudun pieneläinpäivystyksen toimintaan ja toimivuuteen. Hänen mukaansa päivystyspuhelimeen ei vastata eikä päivystyksessä olla paikalla. Lisäksi hän esittää, että aina päivystyksestä ei saa apua.

Aluehallintovirasto on lähettänyt adressin siinä esitettyine vaatimuksineen ympäristöterveysjaostolle selvityksen antamista varten. Porin ympäristöterveysjaosto kokoontuu pohtimaan selvitystä seuraavassa kokouksessaan.

Eläinlääkintäyksikön päällikön selvityksen mukaan eläinlääkäripäivystys on järjestetty Porin seudun yhteistoiminta-alueella lain vaatimusten edellyttävällä tavalla.

Ympäristöjohtaja Matti Lankiniemen päätösesityksessä silti todetaan, että kaikessa toiminnassa, niin myös pieneläinpäivystyksessä, on kuitenkin aina parantamisen varaa.

Jaosto varautuukin parantamaan pieneläinpäivystyksen saatavuutta selvittämällä päivystystoimintojen mahdollista ulkoistamista ja kilpailuttamista viimeistään siinä vaiheessa kun nykyinen päivystävä eläinlääkäri on jäämässä eläkkeelle. Jaosto seuraa myös valtakunnallista hallinnonuudistusta ja varautuu siihen että eläinlääkäripalvelut siirtyvät mahdollisesti maakuntatasolla hoidettavaksi.

Nettiadressi


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • koirallinen

    kysehän ei ole ollenkaan maksuista, vaan palvelun saatavuudesta. Ja lemmikin omistaja maksaa myös siellä kunnallisella käydessään oman osuutensa, sisäänpääsymaksut, lääkärinpalkkiot yms. Mutta kun sinne lääkäriin ei pääse! Eikä niitä yksityisiään löysy sataa tai kahtasaa kilometriä lähempää ainakaan öisin ja viikonloppuisin

  • Nimetön

    ”Käyttäkää yksityisiä eläinlääkäreitä. ”

    Yksityiset kun ovat kiinni iltaisin, öisin ja vk-loppuisin. Muuten hirmu hyvä idea! Itse käytänkin vain yksityisiä aina kun mahdollista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio