Jätevedet yhä Eurajokeen – Säkylä esittää aville purkupaikan pitämistä nykyisellään

Jätevedet yhä Eurajokeen – Säkylä esittää aville purkupaikan pitämistä nykyisellään
Kaisa YlhäinenSäkylä

Säkylän kunta esittää aluehallintovirastolle, että kunnan puhdistetut jätevedet puretaan jatkossakin Eurajokeen Kauttualla. Kunnanhallitus päätti asiasta yksimielisesti maanantaina.

Aluehallintovirasto ja korkein hallinto-oikeus ovat edellyttäneet, että Säkylän kunta, Euran jätevedenpuhdistamo JVP-Eura Oy ja Apetit Suomi Oy esittävät vuoden loppuun mennessä selvityksensä jätevesien purkupaikasta. Lupaviranomaiset ovat arvioineet, että Eurajoki on yhdyskuntien jätevesien purkupaikaksi liian pieni.

Säkylässä on arvioitu kunnan puhdistamon toimivan hyvin ja siten vaikuttavan kunnan näkemyksen mukaan vain vähän Eurajoen tilaan. Muut vaihtoehdot, kuten siirtoviemärin rakentaminen Kokemäenjokeen, Loimijokeen tai Rauman edustan merialueelle taas ovat hyvin kalliita.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Pyhäjärven puolesta

    Pyhärven pinta on historiallisen alhaalla. Siihen on useampia syitä mutta yksi syy on liiallinen juoksutus Eurajoesta.
    Se nyt ainakin on tyhmää juoksuttaa järvi kuivaksi vain jotta jätevedet saadaan laimenemaan.

  • Melkoista siksakkia

    Millainen viivoitin teillä on ollut käytössä ?? Linnuntietä Säkylästä on Loimijokeen 18,5km

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio