"Itku tuli. Karmeaan ajojahtiin joutui eläin" – poliisin ampuma hirvi saa runsaasti myötätuntoa verkon keskustelussa

Heikki Westergård /SK
"Itku tuli. Karmeaan ajojahtiin joutui eläin" – poliisin ampuma hirvi saa runsaasti myötätuntoa verkon keskustelussa

Ylivuotinen vasa oli vauhkoontunut ja se yritettiin häätää pois uimarannalta.

Marianna LangenojaPori

Poliisi ampui Porin keskustassa Kirjurinluodon uimarannan edustalla uineen hirven torstaina.

Ylivuotinen vasa oli vauhkoontunut ja se yritettiin ensin häätää pois uimarannalta. Vasa kuitenkin takertui uimarannan edustalla oleviin vaijereihin.

Poliisi päätti ampua hirven, koska se saattaisi aiheuttaa onnettomuuksia, jos se nousee Porin keskustaan.

Poliisin päätös ampua hirvi on herättänyt runsasta keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Erityisesti kritiikkiä on saanut se, että poliisi ampui hirven alitehoisella aseella ja liian kaukaa. Hirven lopettamiseen meni puoli tuntia.

–Meni jo vähän eläinrääkkäyksen puolelle tämä poliisin ampumaharjoittelu, kirjoittaa eräs Satakunnan Kansan nettisivuilla kommentoinut.

Moni yhtyi hänen mielipiteensä.

–Tilannejohtajalla johtajan taidot hukassa. Paikalle olisi pitänyt hommata metsästäjä eikä millään hernepyssyllä räiskiä, nyt eläin kitui ja kärsi pitkään. Tästä on hyvä nostaa vielä syyte.

–Mitä tavalliselle metsästäjälle tulisi sanktiota, jos tekisi samat virheet kuin poliisi nyt teki?

Satakunnan Kansan julkaisema video hirven lopettamisesta aiheutti tunteita:

–Itku tuli. Karmeaan ajojahtiin joutui eläin. Luonnollinen hukkuminenkin olisi ollut armeliaampaa tässä. Hävetkää.

Poliisin toiminnalle riittää myös ymmärtäjiä:

–Valituksen määrästä tietää heti, että tämä tapahtui Porissa. Hirvi kuoli ja kukaan ei loukkaantunut. Kaikki siis hyvin, mutta Porissa tätä vatvotaan varmaan juhannukseen asti.

–Tarkoitukseen sopivaa ampuma-asetta saa käyttää haavoittunutta, jalkanarussa, luolassa, loukussa, louhikossa, rakennuksessa, rakennuksen tai puupinon alla taikka muutoin avuttomassa tilassa olevaa eläintä lopetettaessa.” MP5 on käytännössä tarkoitukseen sopiva ase, lakia ei ole rikottu vaikka palstan ”metsästäjät” niin väittää.

–Säännöt ne varmaan poliiseillakin on kaupunkialueella aseen käyttöön liittyen. Ja hirvi se väärässä paikassa oli. Hyvin toimittu heiltä.

Käy lukemassa kaikki kommentit ja osallistu keskusteluun täällä.


Lue myös nämä


Kommentit (23)

  • Nimetön

    Tärkein kysymys: Kuka sai lihat? Nimim. ’Lihaa syövä heteromies’.

  • Rakentava kehittämisehdotus vastaisuuden varalle

    Tässä on oikea oppikirjaesimerkki siitä, kun kaikki menee niinkuin ei pitäisi, vailla riittävää harkintaa. Ja sitten lopputulos on tämä. Poliisilla meni hommat täysin pieleen, ja kun sanomalehtikin olisi voinut olla harkitsevaisempi, niin aamulla näimme puolen etusivun kuvallisen jutun sekä eka aukeaman jutun poliisin epäonnistuneesta hirvijahdista, hirveä tähtäävästä poliisista. Hätääntynyt, verkkoihin sotkeutunut hirven vasa tähtäimessä, ja näköjään puoli tuntia sai tuo vasa kärsiä sekä vaijereista että epäonnistuneista laukauksista. Oliko tosiaan kaikki oleellinen tehty eläimen pelastamiseksi sieltä elävänä, koska eihän se kelleen vaaraa aiheuttanut? Sitäkin taas paljonkin mietin tänään, että juuri tällaisiako otsikoitako isoine kuvineen tarvitaan lehden etusivuille ja etuaukeamalle, vai olisiko sittenkin voinut tehdä tästä surullisesta tapahtumasta vähemmän näyttävän, hieman matalammala profiililla., mutta olennallisella informaatiolla, kenties kysymyksillä, miten tältä kaikelta olisi vältytty. Lehden aineistosta oli vaikea olla tekemättä johtopäätöstä, että oli sittenkin lähdetty ns. retostelemaan tällaisella ikävällä episodilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio