Influenssa ei ota laantuakseen – Satakunnan keskussairaala avaa erikoissairaanhoitoa vaativille potilaille oman osaston

Hanna Leppänen / Arkisto
Influenssa ei ota laantuakseen – Satakunnan keskussairaala avaa erikoissairaanhoitoa vaativille potilaille oman osaston

Satakunnan keskussairaalaan avataan influenssapotilaiden eristysosasto, jotta päivystyksen kuormitusta saataisiin tasattua.

Jarmo KaronenPori

Satakunnan keskussairaalassa avataan erikoissairaanhoitoa vaativille influenssapotilaille väliaikaisesti oma osasto, jonka on tarkoitus toimia keskiviikosta alkaen.

Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo, että poikkeusjärjestelyllä pyritään tasaamaan keskussairaalan päivystysosaston kuormitusta. Tavoitteena on myös välttää tartuntojen leviämistä.

Kahdeksan potilaspaikan osasto perustetaan tiloihin, joissa tehdään tavallisesti uniapneapotilaiden tutkimuksia. Heidän tutkimuksensa joudutaan peruuttamaan tästä päivästä alkaen toistaiseksi.

– Muuten ei löydy tilaa ja henkilökuntaa tällaisen osaston perustamiseen, Uusitalo-Seppälä kertoo.

Influenssa on jyllännyt voimalla koko Euroopassa tänä talvena.

Poikkeuksellista on, että kausi alkoi B-virusepidemialla. Kun B-viruksen leviäminen taittui viikon 8 lopulla, A-virustapausten määrä lähti kasvuun.

Keskimäärin A-virus aiheuttaa voimakkaammat oireet ja enemmän sairaalahoitoa vaativia tapauksia kuin B-virus.

Myös RS-virusepidemia on ollut voimakas tänä talvena.

– Keskussairaalaan otetaan vain ne potilaat, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoitoa. Suurin osa influenssatapauksista hoituu kotona ja Porin kaupungin sairaala, Rauman sairaala ja alueen terveyskeskukset sekä mobiililääkäritoiminta ovat hoitaneet ison osan potilaista. Epidemiatilanne on kaikille raskas, mutta yhteistyöllä asia hoituu, Uusitalo-Seppälä sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Organisointi ongelma ei resurssipula !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio