huntsman

Huntsman: Porin tehdas korjataan mahdollisimman pian

Hanna Laasanen
Huntsman: Porin tehdas korjataan mahdollisimman pian
Jukkapekka Varjonen, Kaisa YlhäinenPori

Porin pigmenttitehtaan omistava Huntsman Corporation on lähettänyt pörssitiedotteen, jossa se ilmoittaa sitoutuvansa korjaamaan tulipalossa tuhoutuneen tehtaan niin nopeasti kuin mahdollisesti.

Huntsman kertoo Teksasista lähettämässä tiedotteessaan, että tehdas on kokonaan vakuutettu. Vakuutus kattaa niin omaisuuden kuin menetetyt tulotkin.

130 000 kuutiotonnia titaanidioksidia tuottavan Porin tehtaan osuus on 15 prosenttia Huntsmanin kokonaistuotannosta ja noin 10 prosenttia Euroopan titaanidioksidin tarpeesta.

Porin tehtaan tuotantojohtaja Pasi Vartiainen ei tiistai-iltana ottanut kantaa tulevaisuuteen.

– Olemme samojen julkisten tietojen varassa kuin muutkin, eikä asiasta ole vielä paikallistasolla keskusteltu. Meillä on ollut vielä täysi työ tulipalon aiheuttamissa töissä, ja muut tahot tekevät päätökset, hän totesi.

Huntsman Corporationin tiedote


Lue myös nämä


Kommentit (26)

  • Vakuutuksista

    Moni täällä epäilee tuotannonmenetysten vakuuttamista, kyllä tällainen on mahdollista. Nämä yritysten ja varsinkin suurten kansainvälisten vakuutukset eivät ole mitään valmispaketteja. Voivat olla malliltaan hyvinkin erilaisia ja räätälöityjä tapauskohtaisesti. Vahinkovakuutus ja tuotannon menetykset voi olla lisäksi otettu eri yhtiöiltä. Hinnan muodostumiseen vaikuttaa omavastuun määrä, tehtaan kunto, toimiala eli lyhyesti riski. Vakuutusyhtiöt myös auditoivat vakuuttamiaankohteita.

  • Nimetön

    Porilainen luonteenlaatu taas hyvin esillä. Tuntuvat toivovan, että Huntsman lopettaa tehtaan. Kummallista oman kaupungin aliarviontia joka asiassa. Olkaa kerrankin fiksuja ja luottakaa tulevaisuuteen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio