Huima hakijamäärä: 850 haki Porin XXL-tavarataloon töihin – hakijoita testataan nyt jäähallissa

Veera Korhonen
Huima hakijamäärä: 850 haki Porin XXL-tavarataloon töihin – hakijoita testataan nyt jäähallissa

XXL:n valmistuvaan Porin myymälään etsitään henkilökuntaa.

Anne Nikka

Urheilutavaratalo XXL rekrytoi tällä viikolla Porissa uusia työntekijöitä Porin Paanakedonkadulle avautuvaan liikkeeseen. Kyseessä on massiivinen työhaastattelu-urakka, kun XXL seuloo Isomäen jäähallissa neljän päivän aikana sopivimmat yksilöt tehtäviin.

–Kaiken kaikkiaan hakijoita oli 850, joista 120 on valittu haastatteluun. Näistä valitaan tehtäviin noin 50. Kaikki työpaikat ovat vakituisia, mutta vajaa puolet tehtävistä on osa-aikaisia, kertoo Porin uuden XXL:n tavaratalojohtaja Janne Rosenqvist.

Maanantain ja tiistain aikana hakijoita on testattu muun muassa ryhmä- ja yksilöhaastatteluilla. Näiden perusteella puolet porukasta karsiutuu pois ja loput jatkavat keskiviikkona ja torstaina hakuprosessia toiminnallisilla ryhmätehtävillä.

XXL hakee Rosenqvistin mukaan töihin urheilullisia, kilpailuhenkisiä ja energisiä ihmisiä.

–Hakijoiden ikähaarukka on 20 ikävuodesta reiluun 50 vuoteen. Porilaisia hakijoista on 80-90 prosenttia. Työhaastattelussa on mukana myös hakijoita pääkaupunkiseudulta ja Itä-Suomen suunnalta.

Rosenqvist ei kerro vielä, koska uusi XXL:n liike aukeaa Porissa, mutta pyrkimys on kuulemma päästä avaamaan tämän vuoden puolella.

–Tämän viikon perjantaina selviää kuitenkin se, ketkä saavat työpaikan, Rosenqvist paljastaa.


Kommentit (15)

  • Ei paljon

    850 hakijaa ei ole paljon, kun sen suhteuttaa kuinka monta tehtävää oli tarjolla. Pääkaupungissa on normaalia 200 hakijaa yhtä työtä kohden. Tarkottaisi tässä tapauksessa n. 10 000 hakijaa.

  • XS

    Palkkaavat työvoimaa myymälän pystyttämiseen ja kun se on ollut auki muutaman viikon, niin ylimääräinen väki saa kenkää koeajalla

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio