Höyryveturin tulo Raumalle peruuntuu – Trafi kielsi liikennöinnin

Ilkka Laitinen/AL/Arkisto
Höyryveturin tulo Raumalle peruuntuu – Trafi kielsi liikennöinnin
Satakunnan KansaRauma

Ensi viikonvaihteeseen suunniteltu höyryveturi Ukko Pekan vierailu peruuntuu. Junan piti suunnitelman mukaan liikennöidä tällä viikolla Raumalta perjantaista sunnuntaihin.

Vierailun peruuntuminen johtuu siitä, että raideliikenteen lupia säätelevä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on kieltänyt liikennöimisen Suomen rautateillä kyseiseltä junalta. Trafi on pyytänyt liikennöintiä harjoittavalta Höyryveturimatkat 1009 Oy:ltä lisäselvityksiä ja kieltänyt junan liikennöinnin ennen selvitysten toimittamista.

Höyryveturimatkat 1009 Oy:n mukaan kyse on siitä, että junaa ajoi viime viikolla yhden päivän ajan virallisen kuljettajan sijaan kuljettajia kouluttanut yhtiön toimitusjohtaja, jolla ei ollut oikeutta höyryveturin kuljettamiseen. Kyseisellä henkilöllä on pitkä kokemus junan kuljettamisesta.

Höyryveturi Ukko-Pekan liikennöinti keskeytettiin viime viikon torstaina Savonlinnan ja Punkaharjun välillä. Poliisi pysäytti junan saatuaan tiedon, että junaa ajaneella kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta.

Ukko-Pekka 1009 liikennöinnistä vastaa Höyryveturimatkat 1009 Oy. Ukko-Pekka on liikennöinyt Raumalla aiemmin kolmena vuotena. Rauman radan liikennöintiin on myyty ennakkolippuja Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa (Valtakatu 2). Ennakkolipun ostaneita pyydetään olemaan yhteydessä Pyyrmaniin, josta ennakkolippujen rahat saa takaisin.


Kommentit (23)

  • sepe

    onneksi Raumalla on jo tuommoinen.

  • Nimetön

    Eihän täällä pykäläviidakoiden luvatussa maassa sillä ole mitään väliä mitä sinä osaat, vaan se on tärkeämpää onko sinulla kalliisti hankittu paperi ko. asiaan. Miten se on saatu on eri asia. Siinä Suomi säästäisi paljon jos näistä pilkunviilaajista pistettäisiin pois ne turhanpäiväiset, niitä siellä riittää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös