Helteinen sunnuntai on otollinen maastopaloille – liekit söivät maastoa jopa ulkosaaristossa

Keski-Suomen Pelastuslaitos
Helteinen sunnuntai on otollinen maastopaloille – liekit söivät maastoa jopa ulkosaaristossa

Maastopalot syttyvät nyt todella herkästi. Kuvituskuva.

Pasi Mattila

Satakunnan pelastuslaitoksella riitti töitä sunnuntaina iltapäivällä, kun maastoa syttyi palamaan ympäri maakuntaa.

Maastopalojen sarja sai alkunsa hieman kello 13.30 jälkeen Huittisista Korkeakoskentieltä, jossa roskien poltosta levinnyt palo poltti maastoa 4 aarin verran. Palon alle jäi nurmikkoa ja peltoa. Päivystävän palomestarin mukaan rakennuksia ei kuitenkaan ollut vaarassa ja palo saatiin nopeasti hallintaan.

Saman tunnin aikana maasto roihusi myös Merikarvialla, Siikaisissa ja Eurajoella.

Merikarvialla palo rajautui itsestään, kun maastoa paloi yhdellä uloimmista saarista. Palo ehti polttaa maastoa vajaan hehtaarin verran, mutta syttymissyystä ei saatu varmuutta.

Saari on lintubongareiden ja venematkailijoiden käytössä, joten mahdollisesti palo on lähtenyt kytemään jääneestä nuotiosta tai tupakan tumpista.

Siikaisissa maastopalo sai Salojensaarentiellä alkunsa kaatuneesta puusta. Puu oli kaatunut sähkölinjan päälle ja syntyneestä kipinöinnistä maasto oli syttynyt palamaan. Paloalue saatiin rajattua nopeasti puolen hehtaarin kokoiseksi, mutta sammutustyöt jatkunevat sunnuntai-iltaan saakka.

Eurajoella paloi pieni alue maastoa kasitien varrella. Pelastuslaitos sammutti nopeasti noin 200 neliön kokoiselle alueelle levinneen palon. Syttymissyystä ei saatu selvyyttä.

Sunnuntai-iltapäivänä tunnin aikana syttyneet maastopalot:


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio