Hautapaikkamaksuihin kaavaillaan korotuksia Porissa

Heikki Westergård / Arkisto
Hautapaikkamaksuihin kaavaillaan korotuksia Porissa
Meri SuominenPori

Hautapaikkamaksuihin kaavaillaan Porissa ensi vuodeksi kolmen prosentin korotuksia.

Korotusten seurauksena esimerkiksi arkkuhaudan hinta olisi 25 vuodelle 148 euroa. Uurnahaudan hinta samalle ajalle olisi 74 euroa.

Korotuksesta syntyvillä maksutuotoilla sekä seurakuntien saamalla valtionavustuksella pyritään kattamaan hautaustoimen kustannuksia siten, että kirkollisverovaroja ei tarvitsisi käyttää hautausmaiden ylläpitämiseen ja hautaustoimen palveluihin.

Käytännössä maksutuotoilla katettaisiin 20–25 prosenttia hautaustoimen kokonaiskustannuksista.

Porin yhteinen kirkkoneuvosto päätti keskiviikkoisessa kokouksessaan esittää korotukset kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi.

Kirkkovaltuuston päätöksenteko ajoittuu syksyyn.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Kun ei ole enää veronmaksajia, ei saada hautausmaita ylläpidettyä vanhaan malliin. Hinnankorotuksia on tehtävä. Minun mielestäni hautapaikka on edelleen pilkkahintainen eivätkä uudet hinnat tunnu missään. Saan kyllä sukuni haudattua noilla hinnoilla. Jos joku muu ei saa, sosiaalitoimi auttaa. Mahtaako tuhkan sirottaminen muistolehtoon olla ilmaista?

  • Nimetön

    Olisikohan kirkon hallinnon syytä luopua tasa-arvoperiaatteestaan kirkkoon kuuluvien ja kuulumattomien palveluiden hinnoittelussa. Kirkosta eronneiden rusinatpullastapoimijoiden hautapaikoista, hautauksista, tuhkauksista ja hautojen hoidosta pitäisi periä selvästi enemmän kuin kirkkoon kuuluvilta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio