Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaalta eronpyyntö – kultaisesta kädenpuristuksesta kiista

Heikki Westergård
Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaalta eronpyyntö – kultaisesta kädenpuristuksesta kiista

Jaana Karrimaa on valmis eroamaan, mutta haluaa jatkaa asian käsittelyä tuomioistuimessa.

Ville Hammarberg, Juha StåhleHarjavalta

Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa on jättänyt lakimiehen välityksellä eronpyyntönsä Harjavallan kaupunginjohtajan tehtävistä.

Eronpyyntö on kirjattu 27.3. ja se on osoitettu Karrimaan irtisanomista tai tehtäväsiirtoa valmistelevalle tilapäiselle valiokunnalle. Eronpyynnon syyksi todetaan, ettei Karrimaa voi jatkaa tehtäviään prosessin ja sitä seuranneen luottamuspulan takia. Hän sitoutuu irtisanoutumaan vapaaehtoisesti ja haluaa irtisanomisajan palkan lisäksi 12 kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen. Karrimaa kuitenkin pidättää itsellään mahdollisuuden jatkaa asian käsittelyä tuomioistuimessa irtisanoutumisen jälkeenkin. Hän haluaa tutkituttaa laiminlyönnit ja oikeudenloukkaukset tuomioistuimen kautta.

Harjavallan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Markku Raudan (sd.) mukaan asian jatkaminen tuomioistuimessa poistaa mahdollisuuden korvauksiin.

– Esitän valmistelevalle kaupunginhallitukselle, ettei 12 kuukauden palkkasummaa vastaavaa korvausta voida suorittaa, jollei Karrimaa sitoudu kirjallisesti siihen, ettei asiaa käsitellä enää tuomioistuimessa.

Karrimaan palkka vuonna 2015 oli 104 778 euroa.

Valiokunnan perustamisen ja erottamisvalmisteluiden taustalla on kaupunginjohtajan johtamistyyli, joka on koettu muun muassa epäasiallisena.

Uutista korjattu kello 9:41. Rauta tekee esityksensä kaupunginhallitukselle.

Uutista korjattu 29.3. kello 20.49: Toisin kuin jutussa mainittiin, Rauta ei johda tilapäistä valiokuntaa.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Minä taivu en koskaan, tahdon vain yritää

    Koskahan Harjavallassa huomataan, minkälaisen savustamisen ja työpaikkakiusaamisen kohde kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa on ollut jo pitkään? Kai sen sentään joku on jo huomannut. Vai onko niin, ettei kukaan uskalla sanoa mitään, ettei itse joudu samanlaiseksi silmätikuksi? On kyllä todella pöyristyttävää, että tällainen saa jatkua. Sattumoisin kuulin tänään radiosta, kun Karrimaan asia oli esillä, ja haastateltiin kunnanhallituksen puheenjohtajaa. Oli kyllä mielenkiintoista kuulla hänen puhettaan siitä, miten asianomaisen pitäisi sitten olla hiljaa irtisanoutumisensa taustoista mahdollisen irtisanoutumisen jälkeen. Se kyllä kertoi paljon tilanteesta, eikä varmaan erikseen tarvitse sanoa miltä se puhe näin aivan ulkopuolisen korvaan käytännössä kuulosti. Tuon haastattelun kuultuani toivon todella, että Karrimaa ei nyt irtisanoutuisi, vaan katsoisi tilanteen loppuun asti

  • Nimetön

    Ei siis pidetä Karrimaan ”johtamistavasta”. Erikoista, että alaiset ovat omasta mielestään johtamisen asiantuntijoita. Ihan sivusta ja toisesta kunnasta seuranneena olen päätynyt siihen, että Karrimaa on epäasiallisen ajojahdin uhri. Hänen irtisanoutumisensa ymmärrän, koska hänen työnsä on tehty äärimmäisen raskaaksi. Viisasta se ei kuitenkaan ole. Hänen tulisi pitää kiinni paikastaan, ja jos irtisanominen tulisi, sitten käynnistää oikeusprosessi irtisanomisperusteita sekä kaikista niistä muoto- ja muista virheistä, joihin hänen vainoojansa ovat syyllistyneet.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio