Firman rahoja omiin velkoihinsa käyttäneen yrittäjän tuomio aleni – vapautui myös korvaamasta rikoshyötyä

Harri AaltoKankaanpää

Vaasan hovioikeus on hylännyt kankaanpääläisen kuljetusalan yrittäjän (s. 1961) tuomion törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Hovioikeuden mukaan mies syyllistyi ainoastaan kirjanpitorikokseen ja tuomitsi hänet siitä 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Ratkaisu alentaa merkittävästi yrittäjän käräjäoikeudesta saamaa tuomiota. Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi yrittäjän viime helmikuussa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja määräsi hänet menettämään valtiolle noin 37 000 euroa rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä. Nyt hovioikeus vapautti yrittäjän myös tästä menettämisseuraamuksesta.

Jutussa oli alun perin kysymys niin suuresta määrästä yksityisottoja yrityksen pankkitililtä, että seurauksena oli konkurssi syksyllä 2013. Alkuperäinen syyte koski jopa 150 000 euron yksityisottoja yli hyväksyttävän rajan, mutta syyttäjä tarkensi hovioikeudessa summaksi noin 100 000 euroa.

Käräjäoikeuden päätöksessä yksityisottojen määräksi rajattiin 62 000 euroa. Tilitietojen mukaan tuomittu käytti yrityksensä varoja henkilökohtaisiin velkoihinsa, kuten asuntolainan lyhennyksiin ja elatusmaksuihin.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Aika hyvin HOVISSA? ajaa firmansa konkkurssiin, eikä tarvitse edes voittamiaan kähveltämiään rahoja palauttaa, hyvä HOVI?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio