Ferrarilla ajelleen porilaisen entisen voimamiehen äidin makuuhuoneesta löytyi valtava rahakätkö – huumerahoja vai pesämuna autokauppoihin?

Kari Mankonen
Ferrarilla ajelleen porilaisen entisen voimamiehen äidin makuuhuoneesta löytyi valtava rahakätkö – huumerahoja vai pesämuna autokauppoihin?

Satakunnan käräjäoikeuden pihalla pyöri runsaasti poliisiautoja, jotka kuljettivat oikeuteen vangittuja suuren huumevyyhdin pääepäiltyjä.

Tomi TuomiPori

Cannonballin huumejutun pääepäillyistä kaksi miestä jäi kiinni varsin kuumottavissa tilanteissa. Toinen noin 30-vuotiaista miehistä oli tietokoneellaan parhaillaan vastailemassa salatun Tor-verkon Silkkitie-kauppapaikalla huumekauppaan liittyviin kysymyksiin, kun poliisi otti miehen kiinni.

Toinen miehistä otettiin kiinni äitinsä kodin pihassa. Kiinniottohetkellä pihassa sijaitsevan koristekuusen juurelta löytyi valtava nippu rahaa. Lisäksi poliisi takavarikoi porilaisen miehen äidin makuuhuoneesta tv-tason sisältä kymmeniä tuhansia euroja rahaa. Vaatehuoneesta löytyi käsiase ja asunnosta takavarikoitiin myös kultakoruja.

Painonnosto- ja voimamieskilpailuihin aikanaan osallistuneen miehen omasta asunnosta takavarikoitiin lisää kultakoruja. Puolustus painotti tässä yhteydessä miehen harrastaneen korujen keräilyä. Yksi koruista oli muotoiltu esittämään liekehtivää tykinkuulaa, moottoripyöräjengi Cannonball MC:n tunnusta.

Miehen puolustuksen mukaan äidin luota muovipusseista löytyneet rahat olivat äidin ja pojan yhteinen pesämuna, jota oli kerätty autokauppoja varten.

Suuret huumekäräjät

Moottoripyöräjengi Cannonballin huumekäräjien päähaaran ensimmäisenä käsittelypäivänä syyttäjät painottivat erityisesti kolmen pääepäillyn roolia laajassa huumekaupassa. Ensimmäisenä käsittelypäivänä läsnä oli vastaajista kahdeksan. Kaikkiaan päähaarassa on 19 vastaajaa.

Jutun haastehakemus tulee julkiseksi vasta, kun kaikille vastaajille on luettu syytteet, joten maanantaina ei selvinnyt, mistä ketäkin vastaajista syytetään ja millaisia rangaistusvaatimuksia syyttäjillä on kunkin vastaajan osalta.

Satakunnan käräjäoikeus käsitteli huumevyyhdin sivuhaaraa toukokuun puolivälissä. Sivuhaarassa syytettyinä oli 15 henkeä.

Käräjäsalissa oli poikkeuksellisen paljon poliiseja, sillä pääepäillyt saapuivat vastaamaan syytteisiin vangittuina. Kukaan ensimmäisenä päivänä kuulluista vastaajista ei myöntänyt osallistuneensa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan.

Keskusrikospoliisi kertoi huhtikuussa päättäneensä esitutkinnan, jossa Ulvilassa kotipaikkaansa pitävän Canonball MC Midwest -moottoripyöräkerhon jäsenien epäillään johtaneen huumekauppaa, jossa välitettiin yli 16 kiloa amfetamiinia, ekstaasitabletteja, kokaiinia ja runsaasti muita huumeita.

Huumausaineiden lisäksi kiinniottojen ja kotietsintöjen yhteydessä poliisi takavarikoi käteistä rahaa yli 70 000 euroa sekä lähes 200 000 euron arvosta arvokelloja, kultakoruja ja sormuksia. Lisäksi Cannonballin jäseniltä on takavarikoitu neljä käsiasetta.

Tutkinta toteutettiin yhteistyössä KRP:n Länsi-Suomen yksikön ja Lounais-Suomen poliisilaitoksen Porin huumerikosyksikön kanssa. Yhteistyötä tehtiin myös Tullin rikostorjunnan kanssa.

Miehen käytössä olleet autot herättivät viime vuonna Porissa ja Ulvilassa paljon huomiota. Miehen käytössä olivat muun muassa 7-sarjan BMW ja Ferrari. Satakunnan Kansan useista lähteistä saamien tietojen mukaan ainakin toinen luksusautoista ostettiin käteisellä.

Kihlakunnansyyttäjä Markku Heikosen käräjäsalissa esittelemien kirjallisten todisteiden mukaan äitinsä kodissa rahaa säilyttäneen entisen voimamiehen verotettavat tulot olivat olleet viime vuosina enimmillään 28 000 euroa vuosittain. Tämä ei syyttäjän mukaan olisi riittänyt näyttävään elämäntyyliin. Kahden muun pääepäillyn osalta tulot olivat vuosittain enimmillään 26 000 ja 45 000 euron luokkaa.

Äitinsä pihasta kiinni otettu mies on syyttäjien kertoman mukaan eniten huumekaupasta hyötynyt. Hänen tai hänen äitinsä hallusta takavarikoituja kymmenien tuhansien eurojen rahavaroja miehen puolustus selitti muun muassa sillä, että miehen tulot olivat monista eri työpaikoista ja esimerkiksi kullan ja ajoneuvojen siviilikaupasta.

Mies oli toiminut muun muassa portsarina ravintoloissa ja hänen avustajansa mukaan ravintoloiden ovelta saatuja tuloja ei aina muisteta ilmoittaa verottajalle.

Syyttäjä kuvaili, miten koko maan mittakaavassa valtavassa amfetamiinin verkkokaupassa käytettiin salatun Tor-verkon Silkkitie-kauppapaikalla kahta myyjäprofiilia, Vauhtimajaa ja Vauhtitaivasta.

Enemmän näistä käytössä oli Vauhtimaja, jonka esittelytekstissä mainostettiin nimimerkin takana olevien tahojen olleen pitkään mukana huumeiden katukaupassa ja laajentavan nyt bisneksiä verkkokauppaan. Erityisesti Vauhtimaja-brändin alla toteutettu huumekauppa oli ilmeisen menestyksekästä, sillä profiili keräsi käyttäjiltä nelinumeroisen määrän positiivisia arvioita.

Syyttäjän mukaan verkkohuumekaupassa lähetetyt postipaketit rakennettiin siten, että huumausaine oli ensin pakattu perinteiseen Minigrip-pussiin, tämä pussi asetettiin erilliseen Mylar-pussiin, joka puolestaan laitettiin kuplamuovilla vuorattuun kirjeeseen. Syyttäjän mukaan miehet olivat hankkineet valtavat määrät pusseja, kirjekuoria ja kuplamuovia käteisostoilla.

Erikoisin käräjäsalissa kuultu tarina liittyi Vauhtimajan pitämään kesälomaan. Kauppaprofiilin esittelytekstiin ilmestyi kesällä ilmoitus, jossa kerrottiin huumekauppiaiden lomailevan 30. kesäkuuta ja 7. heinäkuuta välisenä aikana.

–Putiikki oli viikon ajan kiinni. Kun kauppa taas aukesi, sateli Vauhtimajalle runsaasti positiivisia arvioita. Tämä kertoo myynnin volyymista, kihlakunnansyyttäjä Markku Heikonen kuvaili.

Kun verkkohuumekauppa oli kesälomalla, kolme pääepäiltyä osallistui Cannonball MC:n monipäiväiselle moottoripyörämatkalle, jonka reitti kulki Porista Kauhajoelle, Jyväskylään ja sieltä Helsinkiin. Pääepäiltyjen matkapuhelimet paikantuivat reitin varrella oleviin tukiasemiin matkan aikana.


Lue myös nämä


Kommentit (12)

  • Tenava83

    Voi teitä hyvät ihmiset miettisitte hiukan ennen ku kirjotatte mielipiteitä ihmisistä joita ette kuitenkaan henkilökohtaisesti itse tunne! On ”huvittavaa” lukea miten muutamat ihmiset haukkuvat syytettyjä kirjoituksissaan rankoin sanoin. Esim: Mamman Pojiksi, ja Pelkureiksi, jotka menevät Äidin helmoihin aina tosipaikan tullen. Haluaisimpa vaan nähdä sen, mitä tapahtuisi, jos nämä solvaajat saisivat mahdollisuuden sanoa kirjoituksensa syytetyille itselleen face to face… Luulempa että 90% näistä kynä niekoista laskisi alleen ja piiloutuisi ihan itse Äitinsä helmoihin. Ja se pienii osa näistä joilla olisi jopa uskallusta kohdata syytetyt änkyttäisivät kieli ruskeana jotain aivan muuta kuin sen mitä oikeasti syytetyistä kirjoittivat. Väitän ettei yksikään näistä kovanaamaisita kynäniekoista uskaltaisi kirjoituksiaan sanoa syytetyille jos saisivat siihen mahdollisuuden. Sen verran voin kertoa, että he ovat auttavaisia, mukavia, eivätkä he hauku tuntemattomia ihmisiä! Heillä kun on uskallusta sanoa mielipiteensä ihmiiselleille ihan omana itsenään piiloutumatta mihinkään. Samaa ei voi sanoa niistä jotka täällä syytettyjä haukkuvat nimimerkkiensä takaakse piiloutuen…. Näiden kirjoittajien kannattaisi ihan itse tulla pois sieltä Äidin helmoista. Ennen kuin kirjoittatte haukkuja sellaista ihmisistä joita että tunne yhtään…. Hyvää Kesää vaan kaikille. Tämä Tenava lähtee nyt Turkkiin lomailemaan. Kauaksi kaikista teistä äidin helmoissa nysvääjistä…. 😀

  • Nimetön

    ”Vaikka nyt jonkun rahoja on löytynyt jonkun äidin luota, ei pidä silti ajatella että nämä heput olisivat jotain äidin pikku nössöjä, älkää menkö ottamaan nenästä kiinni jos kohtaatte, nämä kaverit kyllä purevat takaisin.”

    No mutta eikös nämä juuri ole niitä! ”Aikuiset” miehet eivät ole vieläkään ole päässet irti äidin helmoista. Miehistä arvonantoa yritetään löytää ampumalla jotain kaveria salaa. Sen jälkeen turvaudutaan taas äitiin anteeksiantoa hamuten. Kyvyttömyys elää normaalia elämää muiden mukana yhteiskunnassa puuttuu täysin. Isäsuhde ollut todella ongelmainen jos sitä on ollut lainkaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio