Euralaistaiteilija "Pirjo, 63," edustaa televisiossa erilaisuutta: "Pohdin, tehdäänkö ihmisistä pellejä"

Kari Mankonen
Euralaistaiteilija "Pirjo, 63," edustaa televisiossa erilaisuutta: "Pohdin, tehdäänkö ihmisistä pellejä"

Pirjo Hamm-Hakamäki on Eurassa hyvin näkyvä hahmo. Hän pitää kemikaliota ja parfymeriaa ja järjestää syksyisin valotapahtuman, jossa myös pitää performanssin.

Kaisa YlhäinenEura

Euralaistaiteilija ja kemikalioyrittäjä Pirjo Hamm-Hakamäki nähdään keskiviikkoiltana televisiossa Nelosen Ylpeästi erilaiset -sarjassa. Ohjelma esitetään kello 23.

–Harkitsin ohjelmaan lähtöä. Pohdin, tehdäänkö siinä tosissaan elämäänsä elävät ihmiset pelleiksi: että voi kauheaa, kun toikin on tommonen, Hamm-Hakamäki sanoo.

Ohjelmantekijät kuitenkin perustelivat Hamm-Hakamäelle tarkoitustaan erilaisuuden esiin tuomisella ja ajatuksella, että kaikkia ei pitäisi tasapäistää.

–Koen, että olen tietyllä tavalla erilainen. Olen aina sanonut, että en ymmärrä "normaalia ihmistä", eivätkä he minua, mutta kaupan tekeminen kemikaliossa on auttanut minua siinä.

Ohjelmatiedoissa Hamm-Hakamäen jakson nimi on Taiteelliset. Esittelytekstissä kuvataan, miten "Pirjo, 63, vapautuu performanssin, maalaamisen ja tanssin voimin".

Hamm-Hakamäki näki ohjelman itse ensi kertaa tiistaina, ja oli lopputulokseen tyytyväinen.

–Siinä ei haettu sensaatiota. Tekijät olivat saaneet siihen oleelliset asiat. Minua pidettiin ohjelmassa hyvin.

Oman elämän katsominen ulkopuolelta ei taiteilijaa hetkauttanut.

–Olen niin tottunut olemaan Pentin ja Kallen kuvattavana, että katsoin ohjelmasta valoja, varjoja ja leikkauksia, siis teknisestä näkökulmasta.

Pirjo Hamm-Hakamäki on kuvataiteilija Kalle Hammin täti. Pentti Hakamäki puolestaan on Hamm-Hakamäen valokuvaajapuoliso.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio