Eurajoki torjumaan ilmastonmuutosta

Kari SuniEurajoki

Hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja ilmastonmuutoksen torjuntaa tavoitteleva kuntaverkosto on saamassa täydennykseksi Eurajoen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta vastaisi myöntävästi hiilineutraalien kuntien ohjelman (Hinku) Satakunnan ja Varsinais-Suomen kunnille esittämään osallistumishaasteeseen.

Ohjelmassa kunta sitoutuu alueellaan kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämiseen omassa toiminnassaan ja päätöksenteossa sekä edistämään myös asukkaiden, yritysten ja maa- ja metsätalouden päästöjä.

Kunnan tulee laatia vuosittain suunnitelma päästöjä vähentävistä toimista ja investoinneista. Kunta sitoutuu myös energiatehokkuussopimukseen kulutuksen vähentämiseksi.

Hinku-ohjelman tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 80 prosentilla vuoden 2007 päästötasosta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio