Eura aikoo valittaa jätetaksoista – Kunnalle korkeammat maksut kuin muille kunnille

Kaisa YlhäinenEura

Eura aikoo valittaa Loimi-Hämeen jätehuollon osakaskuntien jätelautakunnan päätöksestä, jossa Euralle määrättiin korkeampi jätetaksa kuin muille yhtiön osakaskunnille.

Verollinen jätehuollon perusmaksu on vuoden alusta vakituisilta asuinkiinteistöiltä 31 euroa. Euran kunnan alueella asuinkiinteistöjen perusmaksu on kuitenkin 55,80 euroa eli 24,80 euroa korkeampi.

Loimi-Hämeen jätehuoltoyhtiö perusteli erillishintaa sillä, että Säkylässä toimivan Hallavaaran biokaasulaitoksen kulut kasvavat vuositasolla noin 265 000 eurolla, kun Eura perii sen jätevesistä aiempaa korkeampaa taksaa. Taksa taas perustuu jätevesien kuormittavuuteen.

Vasemmiston eduskuntaryhmä teki maanantaisessa valtuuston kokouksessa esityksen, että kunta irtautuisi kokonaan Loimi-Hämeen Jätehuollosta.

–Miten Euran kunnan veronmaksajat voivat olla vastuussa jäteyhtiön vesimaksuista, kysyi Simo Lähteenmäki (vas.)

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti totesi asiassa pyrittävän nyt ratkaisuun. Euran kunnan erityistaksaa kunnanhallitus ei hänen mukaansa hyväksy.

– Hallavaaraan tuodan enemmän jätteitä Säkylästä ja Huittisista kuin Eurasta. Euran jätteitä viedään Vampulaan, Majalahti sanoi.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Eura on maksanut erityistaksaa myös jätevesimaksuista. Ohijuoksutus jokeen on tullut vuosien aikana hyvin halvaksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio