Ville HammarbergPori

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kutsuu huomiseksi kokouksen, jossa pohditaan toimenpiteitä, joita Venatorin tehtaan sulkeminen aiheuttaa. Kokoukseen kutsutaan osanottajia myös Porista ja Satakunnasta.

–Olen vastaanottanut toimitusjohtaja Turnerin kirjeen tehtaan lopettamisaikeesta.

–Tapahtunut ei mahdollisesti täytä äkillisen rakennemuutoksen määritelmää, mutta mielestäni tässä täytyy ottaa huomioon myös suuri sidonnaistyöpaikkojen määrä, Lintilä pohtii.

–Venatorin toimet saattavat antaa mahdollisuuden hakea EU:n globaalirahastosta varoja työllisyys- ja koulutustoimintaan.

Lintilän mukaan on myös mahdollisuus edesauttaa korvaavan teollisuuden saamista Poriin.

–Aluetta kohtaan on kiinnostusta. Suomesta haetaan tälläkin hetkellä sijoituspaikkoja. Porissa on tulevaisuudessa saatavissa osaavaa kemianteollisuuden työvoimaa. Tietenkään se ei nyt tässä tilanteessa irtisanottavia lohduta.

Lintilä korostaa sitä, ettei valtio luonnollisesti voi ryhtyä yrittäjäksi, vaan auttaa työvoimapalveluiden järjestämisessä ja koulutuksessa.

Valtioneuvosto voi nimetä alueen tai toimialan äkillisen rakennemuutoksen alueeksi tai toimialaksi. Alueelle tai toimialalle valmistellaan alueen kuntien, elinkeinoelämän, ely-keskuksen ja maakunnan liiton yhteistyönä äkillisen rakennemuutoksen hoitamiseen tähtäävä kasvusuunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan keskeisimmät toimenpide-ehdotukset uusien työpaikkojen luomiseksi ja vanhojen uudistamiseksi sekä muut tilannetta korjaavat toimet eri hallinnonaloilla.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Pori on sen verran iso ja hyvin menestyvä kaupunki, ettei mitään EU:n tukia tarvita.
    Kun katsoo Porin kaupungin esittelyvideoita, niin siellähän hehkutettaan sitä, kuinka erinomainen paikka Pori on ja kuinka hyvin menee.
    On niin lyhyt matka Uuteenkaupunkiin autotehtaalle työttömäksi jäävillä mennä töihin, ettei se pitäisi porvarihallituksen päiväjärjestystä hetkauttaa, vaikka vaalit ovatkin tulossa.

  • Nimetön

    Olisiko kuitenkin kannattanut neuvotella yrityksen kanssa ja laskea, paljonko tukea tai helpotuksia voi antaa niin, että ne maksavat itsensä pitkällä aikavälillä takaisin verotuloina. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että reisille on kusaistu ja vilun tuleminen on vain ajan kysymys.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio