Demarit pitävät Eurassa edelleen hallituksen puheenjohtajan paikan

Heikki Westergård/SK/Arkisto
Demarit pitävät Eurassa edelleen hallituksen puheenjohtajan paikan

Harri Lehtonen sai kuntavaaleissa eniten ääniä Eurassa.

Erkki SaarinenEura

Suurimpana ryhmänä demarit aikovat Eurassa pitää edelleen kunnanhallituksen puheenjohtajuuden, ja todennäköisesti nuijaa heiluttaa jatkossakin Harri Lehtonen. Vaaleissa kakkoseksi jäänyt keskusta saa valtuuston puheenjohtajuuden, ja tehtävässä jatkanee Timo Kalli. Kunnanhallituksen varapuheenjohtajan paikka menee keskustalle, valtuuston varapuheenjohtajuus demareille.

Valtuustoryhmät kokoontuivat neuvotteluihin ensimmäistä kertaa torstaina. Harri Lehtosen mukaan neuvottelut sujuivat sopuisasti ja vaalitulosta kunnioittaen.

Yhdeksänjäsenisiin lautakuntiin demarit saavat neljä edustajaa, keskusta kolme, vasemmistoliitto ja kokoomus molemmat yhden jäsenen. Sivistyslautakunnan puheenjohtajuus pysyy demareilla, samoin perusturvalautakunnan puheenjohtajuus. Keskusta ottaa teknisen lautakunnan puheenjohtajuuden.

Perussuomalaisten kahden miehen ryhmä saa jäsenensä keskusvaalilautakuntaan ja tarkastuslautakuntaan.

Neuvotteluja jatketaan Eurassa vapun jälkeen, jolloin nimilistat tarkentuvat.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio