Huittisten Suontausta on vuoden satakuntalainen kylä

Suonkylän kyläyhdistyksen aktiivinen toiminta vakuutti tuomariston.

Huittinen

Vuoden 2023 satakuntalaiseksi kyläksi on valittu Suontausta Huittisista, tiedottaa Satakylät ry. Suontausta vakuutti tuomariston kokoonsa nähden erittäin runsaalla toiminnallaan. Kyläyhdistys esimerkiksi muistaa syntyneitä lapsia, pyöreitä täyttäviä sekä poisnukkuneita. Kylälle on nimetty myös turvahenkilö.

Suontaustan kylässä asuu noin 30 henkeä, joista suurin osa on jollakin tavalla mukana kylän toiminnassa. Kylän toimintaan ovat tervetulleita myös muualla asuvat, ja kyläyhdistyksen jäsenmäärä onkin lähes kaksi kertaa suurempi kuin kylän väkiluku.

Suontaustan kylästä on kirjoitettu kyläkirja ja kyläyhdistyksen toimintaa on vuosien varrella dokumentoitu kiitettävästi. Myös toiminnasta tiedottaminen tehdään raadin mukaan hienolla tavalla.

”Pieni kylä, mutta toisiaan tukeva, vahva auttamishalu ja yhdessä tekeminen on ollut suontaustalaisille aina kunnia-asia”, sanoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Helena Manninen tiedotteessa.

Suontausta on Satakunnan 29. Vuoden Kylä. Vuoden Kylän valinnalla on haluttu nostaa esiin kylien monipuolista asukastoimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä.

Vuoden 2023 kilpailussa oli mukana seitsemän kylää: Hormisto-Pyssykangas-Matomäki Nakkilasta, Korkeaoja Kokemäeltä, Peipohja Kokemäeltä, Raitio Kokemäeltä, Rikantilan koulun kylät Eurajoelta, Suontausta Huittisista ja Vasarainen Raumalta. Kilpailu oli avoin kaikille Satakunnan kylille. Maakunnallisen kilpailun voittaja osallistuu myös Suomen Kylät ry:n järjestämään valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun keväällä 2024.

Satakunnan Vuoden kylää oli valitsemassa Satakuntaliiton ja Satakylien sekä viime vuoden voittajakylän Kellahden edustajista koottu tuomaristo. Satakuntaliitto palkitsee Vuoden kylän 3 400 euron määrärahalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut