Rutunan siltavanhus uusitaan syksyllä – Remontin jälkeen Ahvenuksentien tasoristeys poistuu käytöstä

Väyläviraston Pori–Tampere-radan turvallisuuden parantamishankkeessa poistetaan ja parannetaan tasoristeyksiä. Tämä vuosi on suurelta osin suunnittelua, mutta Kauvatsalla päästään töihinkin.

Rutunan vanha puupalkkisilta on käytössä elokuun puolivälin tienoille, jonka jälkeen tie menee terässillan rakentamisen ajaksi poikki.

Kokemäki

Yksi poistettavaksi päätetty tasoristeys on Ahvenuksentiellä, mutta Kauvatsalla töitä ei aloiteta ennen kuin korvaava yhteys Rutunan kylän kautta valmistuu syystalvella.

Projektipäällikkö Ari Loukkalahti Rambollilta kertoo, että kaikki suunnitelmat ja luvat Rutunan vanhan painorajoitetun sillan korvaamiseksi ovat valmiina.

”Valmistelevat työt alkavat kesäkuussa, kun sukeltaja siirtää alueelta löydetyt vuollejokisimpukat turvaan. Siirtomatka on kymmeniä metrejä, eli simpukat ovat jatkossakin alueella”, Loukkalahti kertoo.

Rutunantie menee Rutunan kylän kohdalta poikki elokuun puolivälissä Kauvatsanjoen rauhoitusajan jälkeen ja avautuu liikenteelle jälleen marraskuun lopulla. Remontin ajan käytössä on kiertotie. Joen voi ylittää esimerkiksi ajamalla Rutunantietä pitkin pari kilometriä pohjoiseen.

Vuonna 1969 rakennettu puupalkkisilta puretaan uuden teräsrakenteisen ja puukantisen sillan tieltä kokonaan.

Ahvenuksentien tasoristeys on Loukkalahden mukaan käytössä uuden Rutunan sillan valmistumiseen asti. Kun liikenne kulkee kunnolla, tasoristeys suljetaan pysyvästi.

Loukkalahti kertoo, että tasoristeys poistetaan kahdessa vaiheessa. Ensin poistetaan kansi ja varoituslaitteisiin liittyvät eristyskiskot, uusitaan pölkyt ja korjataan samalla mahdolliset ratavauriot. Myöhemmin toteutettavassa urakassa puretaan ja kierrätetään varoituslaitoksien kojut, puomit ja opasteet.

Tasoristeyksien poisto- ja parannushankkeen kokonaisuuden projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta kertoo, että loputkin suunnitelmat valmistuvat tänä vuonna. Työt toteutetaan vuosina 2024–2025.

”Tässä on useita eri kohteita, ja esimerkiksi ympäristölupia on tarvittu melkein kaikissa.”

Hankkeen kustannusarvio on 46,3 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut