Poliisi valvoo mopoja ja kevyitä ajoneuvoja viikonloppuna – Mopoilla ajetuissa kolareissa sattuu vuosittain noin 300 loukkaantumista

Syynissä ovat kuljettajien ajokunto, liikennesääntöjen noudattaminen ja ajoneuvojen kunto.

Poliisi valvoo mopoilijoita ja muiden kevyiden ajoneuvojen kuljettajia helatorstain jälkeisenä viikonloppuna koko maassa. Kuvituskuva.

Mopot ja muut kevyet kaksi- , kolme- ja nelipyöräiset ajoneuvot ovat poliisin tehovalvonnassa kuluvalla viikolla perjantaista sunnuntaihin koko maassa.

Poliisi valvoo erityisesti kuljettajien kuntoa, ajokortin riittävyyttä, ajoneuvojen kuntoa ja liikennesääntöjen noudattamista.

”Nuorten liikenneturvallisuus on yksi keskeisistä poliisin liikenneturvallisuustyön kohteista ja viikonlopun valvonnalla pyrimme vaikuttamaan nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen”, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto kertoo tiedotteessa.

Nuoret ovat ikäluokkansa kokoon nähden yliedustettuina liikennekuolemissa ja loukkaantuneissa.

Mopoilla ajetuissa kolareissa aiheutuu vuosittain joitakin liikennekuolemia ja noin 300 loukkaantumista. Kun mukaan lasketaan mopoautojen ja moottoripyörien kolarit, loukkaantuneiden määrä nousee lähelle tuhatta vuodessa.

”Valvonnassa pyritään myös puuttumaan häiritsevään ajoon ja ajoneuvojen aiheuttamaan meluun asuinalueilla ilta-aikaan”, Katajisto jatkaa.

Viime vuoden vastaavassa valvonnassa tarkastettiin toista tuhatta ajoneuvoa, saatiin kiinni 11 rattijuoppoa ja tavattiin 66 kuljettajaa, joilla ei ollut kuljettamaansa ajoneuvoon riittävää ajo-oikeutta. Kunnoltaan määräysten vastaisia ajopelejä tavattiin lähes 300.

Nuoren kuljettajan turvallisuuden vuoksi Katajisto neuvoo myös nuorten huoltajia tarkistamaan nuoren käyttämän ajoneuvon kunnon.

”Tehottomat jarrut, toimimattomat valot, moottorin voimakas ääni ja korkea kierrosluku sekä rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite on lainvastainen ja jopa vaarallinen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut