Meppidelegaatio kiertää tiistaina Satakuntaa

Europarlamentaarikot tutustuvat tiistaina muun muassa Onkaloon eli ydinjätteen säilytystunnelistoon. Metallikannen alla on kallioon porattu onkalo, jonka sisään mahtuu yksi ydinjätteellä täytetty polttoainekapseli.

Euroopan parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan (ITRE) valtuuskunta vierailee Henna Virkkusen (EPP) johdolla Suomessa maanantaista keskiviikkoon.

Tänään tiistaina he tutustuvat paikan päällä satakuntalaisiin energiahankkeisiin, Olkiluoto 3:een, ydinjätteen loppusijoituspaikka Onkaloon, Metsä Fibren sahaan Raumalla ja P2X Solutions -yhtiön vety- ja metaanihankkeisiin Harjavallassa.

Virkkunen kertoo halunneensa erityisesti tuoda mepit tutustumaan ydinjätteen loppusijoitukseen.

”Monessa EU-maassa mielipiteet ydinvoimasta ovat nyt muuttuneet ilmastonmuutoksen ja Venäjän hyökkäyssodan seurauksena, ja ydinvoimaloiden käyttöikää ollaan jatkamassa ja rakentamassa myös uusia ydinvoimaloita. Ydinjätteen loppusijoitus kuitenkin mietityttää monissa maissa, ja siksi on hyvä esitellä Suomen esimerkkiä.”

Vierailulle osallistuvat Virkkusen lisäksi Riho Terras (EPP, Viro), Franc Bogovič (EPP, Slovenia), Tsvetelina Penkova (S&D, Bulgaria), Miapetra Kumpula-Natri (S&D), Mauri Pekkarinen (Renew) ja Jordi Solé (Greens/EFA, Espanja).

Olkiluoto-vierailuun osallistuu myös Nils Torvalds (Renew).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut