Luvialaisen hoivakodin vesijohtovedestä löydetty legionellaa

Porin kaupungin terveysvalvonnan mukaan sairastapauksia ei ole ilmennyt.

Esperin Hoivakoti Käenpesän tiloista otettiin huhtikuussa neljä näytettä. Näistä kahdessa löytyi Legionella-bakteeria yli toimenpiderajan.

Eurajoki

Luvialla sijaitsevan Esperin Hoivakoti Käenpesän vesijohtovedestä tehdyissä tutkimuksissa on löytynyt legionella-bakteeria.

Porin kaupungin terveysvalvonnan mukaan sairastapauksia ei ole ilmennyt ja torjuntatoimenpiteisiin on ryhdytty välittömästi.

Selvitykseen päädyttiin, kun säännöllisen tarkastuksen yhteydessä todettiin vesijohtoveden lämpimän veden lämpötilan olevan liian alhainen.

Mittaustuloksen seurauksena tiloista otettiin neljä näytettä 11. huhtikuuta. Näistä kahdessa todettiin legionella-bakteeria yli toimenpiderajan (1 000 pmy/l).

Kyseiset näytteet otettiin lämpimästä vesijohtovedestä käyttämättöminä olleista vesipisteistä tiloista, joissa ei hoideta asukkaita.

Tilanteen kartoittamiseksi ensi viikolla otetaan lisänäytteitä, jolloin näytteitä otetaan laajemmin käytössä olevista vesipisteistä.

Hoivakodissa on legionella-bakteerin torjumiseksi aloitettu laajat torjuntatoimenpiteet: lämpimän vesijohtoveden lämpötilaa on nostettu, vettä juoksutetaan ja suihkutilojen suihkupäihin asennetaan vedensuodattimia.

Porin terveysvalvonnan mukaan vesijohtoveden juominen on turvallista, tartuntaa ei voi syntyä mahasuolikanavan kautta.

Jos asukkaalla on merkittäviä nielemisvaikeuksia ja riskinä on niellessä veden joutuminen hengitysteihin, suositellaan varmuuden vuoksi pulloveden käyttöä vesijohtoveden asemasta.

Henkilökunta arvioi tarpeen asukaskohtaisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut