Esitys: Ruosniemen koulu ja neljä muuta kohdetta puretaan

Ruosniemen koulun tontille ei ole vielä keksitty uutta käyttötarkoitusta, mutta kaupunki haluaa kustannuksista eroon.

Ruosniemen koulun peruskorjaus ei enää ole ajankohtainen, koska Pohjois-Poriin valmistuu suuri monitoimitalo.

Pori

Ruosniemen vanhaa koulurakennusta esitetään purettavaksi kuluvan lukuvuoden päätteeksi.

Tilsantiellä sijaitseva vuonna 1955 valmistunut koulurakennus jää tarpeettomaksi tulevana kesänä, kun Pohjois-Porin uusi monitoimitalo valmistuu ja otetaan käyttöön.

Rakennukseen suunniteltiin vielä muutama vuosi sitten peruskorjausta, mutta enää sille ei ole tarvetta, koska kouluverkossa päädyttiin toiseen ratkaisuun.

Tilayksikön päällikkö Mikko Viitala sanoo, että peruskorjaustarve olisi huomattava ja myyntiaika luultavasti pitkä.

”Tähän hengenhätään meillä ei ole sille käyttöä. Pitää päästä kustannuksista eroon”, Viitala sanoo.

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Risto Reipas sanoo, että hänellä ei vielä ole aavistustakaan, mitä tyhjälle tontille tehdään.

Päiväkotia ajatellen tontti on Reippaan mielestä turhan iso, joten vaihtoehdoiksi jäävät asumiskäyttö tai elinkeinotoiminta.

”Kaavamuutos siihen joka tapauksessa tarvitaan”, Reipas sanoo.

Tekninen lautakunta käsittelee esitystä ensi tiistain kokouksessa. Samassa yhteydessä käsitellään neljää muutakin purkuesitystä.

Pihlavassa esitetään purettavaksi Onnenkiven avoimen päiväkodin rakennusta. Vuonna 1980 valmistuneelle leikkikenttärakennukselle ei enää ole tarvetta, koska Pihlavaan valmistui uusi päiväkoti viime vuonna.

Noormarkussa purkuun on joutumassa vuonna 1964 valmistunut yhtenäiskoulun rivitalo ja sen vieressä oleva varastorakennus.

Rakennukseen on teetetty sisäilmaongelmien vuoksi kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että rakennukselle ei ole enää osoitettavissa käyttötarkoitusta, ei peruskorjauksen tekeminen ole suurten kustannusten vuoksi kannattavaa.

Lisäksi purettaviksi esitetään Pinomäessä Tallitiellä sijaitsevaa vuonna 2022 tulipalossa tuhoutunutta asuinrakennusta ja samalla kiinteistöllä sijaitsevia maatalousrakennuksia, jotka ovat siirtyneet kaupungin omistukseen maakauppojen yhteydessä vuonna 2019.

Myös Tiilimäen Pellervonkadulla sijaitsevaa varastorakennusta esitetään purettavaksi tarpeettomana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut