Satakunnan Seta järjesti Keski-Porin kirkossa messun – joku repi kirkon sisäänkäynneillä olleet sateenkaariliput

Satakunnan Setan mukaan yhteisön tunnuksiin kajoamisen tarkoituksena on luoda turvattomuuden tunnetta sateenkaari-ihmisille.

Kuvituskuva.

Pori

Satakunnan Seta ry:n järjestämä sunnuntainen sateenkaarimessu Keski-Porin kirkossa herätti jossakussa sellaista ärtymystä, että henkilö kävi repimässä kirkon sisäänkäynneillä olleet sateenkaariliput.

”Tapahtuman aikana vahtimestari on käynyt keskustelun sen sisäänkäynneillä olevista sateenkaarilipuista tuohtuneen henkilön kanssa”, kertoo Satakunnan Seta Instagram-päivityksessään.

Tapahtuman aikana ilkivallan tekijä oli järjestäjän mukaan repinyt kaikki sateenkaariliput alas jättäen jäljelle pelkät narut ja pari riekaletta. Sivuoven lippu saatiin ehjänä takaisin, pääovien kaksi rikottua lippua tekijä vei mennessään.

”Tapahtumajärjestäjien omaisuuteen kajoaminen ja yhteisön tunnusten tuhoaminen on ehdottomasti väärin ja osoittaa sellaista vähemmistövihaa, jonka yhdistys tuomitsee täysin”, Satakunnan Seta jatkaa kommentissaan.

Messu järjestettiin sunnuntaina 7. toukokuuta Keski-Porin kirkossa Satakunnan Setan, Keski-Porin seurakunnan sekä Porin evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän yhteistyönä

Satakunnan Seta tähdentää päivityksessään, että jokainen voi omalla toiminnallaan edistää kaikkien oikeuksia kunnioittavaa ilmapiiriä. Satakunnan Setan mukaan yhteisön tunnuksiin kajoamisen tarkoituksena on luoda turvattomuuden tunnetta sateenkaari-ihmisille.

”Revityt liput ovat Satakunnan Seta ry:n omaisuutta ja yhdistys harkitsee rikosilmoituksen tekemistä. Kun seuraavaa messua suunnitellaan, käydään yhdessä läpi kaikki saadut kävijäpalautteet sekä yhteinen tilannekuva myös tästä ilkivallanteosta – arvioimme nykykäytännöt ja otamme yhdessä suunnan kohti seuraavaa tapahtumaa” Satakunnan Seta linjaa.

”Yhteisön kohtaamat vaikeudet eivät katoa sillä, että niistä ei puhuta. Ilkivallasta täytyy voida puhua avoimesti. Sateenkaari-ihmisten kohtaama viha ja ennakkoluulot eivät ole millään tavalla oikeutettuja. Vihateoille ei tule antaa periksi, niitä ei tule hyväksyä tai vähätellä, ja niille ei tule antaa mitään tilaa, ei kirkossa eikä sen ulkopuolella.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut