Kolme pientä tulipaloa tunnin sisällä Porin keskustan liepeillä – kaikkien syttymissyy tuntematon

Isoja vahinkoja ei koitunut. Poliisi tutkii tapauksia.

Yksi tulipaloista sattui Rautatienpuistokatu 5:n tuntumassa. Arkistokuva.

Pori

Pelastuslaitoksella riitti hälytystehtäviä Porissa, kun sunnuntaina kello 17:n ja 18:n väliin syttyi peräti kolme pientä tulipaloa.

Ensin paloi Kuninkaanlahdenkadun kierrätyspisteessä lehtiroskiksen sisällä. Havainnon teki kello 17.13 henkilö, joka oli tuomassa roskikseen omia lehtiään. Palo saatiin sammutettua ennen kuin se ehti tuottaa vahinkoa tai levitä viereisiin roskiksiin, kertoo päivystävä palomestari Tuomas Kiskola.

Hieman myöhemmin, kello 17.29, ohikulkija teki havainnon maastopalosta Jokisatamantien ja joen välissä olevan pienen polun varrella. Noin 30–40 neliömetriä aluskasvillisuutta ehti palaa ennen kuin pelastuslaitos saapui paikalle sammuttamaan palon ja estämään sen leviämisen.

Kello 17.52 ohi kulkenut henkilö teki havainnon palavasta roskakatoksesta Rautatienpuistokatu 5:n tuntumassa. Katoksen puiset rakenteet – kolme seinää ja katto – kärsivät tuntuvia vahinkoja ennen kuin pelastuslaitos sai palon sammutettua. Palo ei levinnyt katoksen ulkopuolelle.

Syttymissyy on toistaiseksi tuntematon kaikissa kolmessa tapauksessa. Poliisi tutkii tapauksia.

”Olosuhteet ovat monin paikoin kuivat, joten mikäli tulta käsittelee, pitäisi olla erittäin varovainen. Navakka tuuli vielä edesauttaa leviämistä. Onneksi ihmiset ovat valppaita ja ilmoittavat tilanteista hyvissä ajoin”, Kiskola kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut