Sää on muuttumassa Suomessa huomattavasti lämpimämmäksi – Alkuviikolla mittari voi näyttää Satakunnassa jo yli 15 astetta

Sateet ovat jäämässä lähipäivinä hyvin vähäisiksi.

Porin Kirjurinluodossa on alkuviikolla piknik-kelit.

Sää on muuttumassa Suomessa huomattavasti kulunutta viikkoa lämpimämmäksi, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Lähipäivät ovat myös hyvin poutaisia, eikä sateita ole juuri luvassa.

”Suomeen vaikuttaa korkeapaine. Tänään itärajalla, Pohjois-Karjalassa ja Itä-Lapissa, tulee paikoin heikkoja räntäkuuroja. Muuten on poutaa”, päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa Ilmatieteen laitokselta kertoo.

Vielä lauantaina lämpötilat jäävät Suomessa laajasti alle kymmeneen asteeseen. Lämpimintä on lännessä, jossa voidaan hätyytellä päivän aikana kymmentä astetta. Kylmintä on idässä ja pohjoisessa, joissa ylimmät lämpötilat liikkuvat viiden ja seitsemän asteen välillä.

Sunnuntain vastaisena yönä on Viljamaan mukaan vielä tiedossa pakkasta, mutta päivän mittaan lämpötilat nousevat yli kymmeneen asteeseen Oulun eteläpuoleisessa Suomessa.

Maanantaina jopa Lapissa reilusti yli 10 astetta

Maanantaina päivän ylimmät lämpötilat kokoavat Satakunnassa laajalti 15 asteen tuntumaan, mutta rannikolla jäätäneen hieman sen alle.

Kymmenen astetta saattaa mennä maanantaina rikki jopa Lapissa.

”Lämpö leviää myös eteläisen Lapin puolelle. Jopa 15 astetta voi olla mahdollinen ihan lounaisimmassa Lapissa”, Viljamaa sanoo.

Alkuviikon mittaan lämpötilat nousevat jo yli 15 asteeseen maan etelä- ja keskiosissa eteläisen ilmavirtauksen myötä. Lisäksi sää jatkuu poutaisena ainakin viikon puolivälin paikkeille.

”Lapissa voisi olla tuolloin tiedossa joitain sateita, mutta hyvin vähäisiksi ne jäävät”, Viljamaa sanoo.

Satakunnassa sään odotetaan lämpenevän viikon vanhetessa niin, että torstaina voidaan olla jo lähellä 20 astetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut