Pohjankankaalla ensimmäinen iso Nato-harjoitus

Suomi isännöi Arrow-harjoitusta ensimmäistä kertaa Nato-jäsenenä.

Kymmenet panssarivaunut jyristelevät Pohjankankaalla vielä viikon ajan. Kuvassa Suomen käyttämä BMP2-rynnäkköpanssarivaunu kuvattuna torstaina järjestetyssä mediapäivässä.

Kankaanpää

Maavoimien mekanisoitu Arrow 23 -harjoitus on käynnissä Pohjankankaalla. Harjoitus käynnistyi vappuna ja päättyy 14. toukokuuta.

Joka keväiseen maavoimien mekanisoituun harjoitukseen ovat jo vuosien ajan kuuluneet oleellisena osana myös kansainväliset joukot. Tällä kertaa kansainvälisiä joukkoja on aiempia vuosia enemmän.

Harjoitus järjestetään nyt ensimmäistä kertaa siten, että Suomi on tasavertainen muiden osallistuvien Nato-joukkojen kanssa.

Harjoitukseen osallistuu noin 2 200 sotilasta, joista noin 1 300 sotilasta tulee Suomesta. Harjoitukseen osallistuu noin tuhat suomalaista varusmiestä, loput suomalaiset ovat joko puolustusvoimien henkilökuntaa tai reserviläisiä. Suomalaisia ajoneuvoja harjoituksessa on noin 200 kappaletta.

Harjoituksessa on mukana joukkoja Ison-Britannian, Latvian, Liettuan, Viron ja Yhdysvaltojen maavoimista. Noin 850:n kansainvälisen sotilaan lisäksi Pohjankankaalla liikkuu myös noin 185 kansainvälisten joukkojen ajoneuvoa. Harjoituksessa on mukana muun muassa Yhdysvaltain armeijan käyttämiä raskaita Abrams-taistelupanssarivaunuja ja Ison-Britannian armeijan Warrior-rynnäkköpanssarivaunuja.

Harjoituksen ensimmäisellä viikolla on taisteluharjoitus ja toisella viikolla mekanisoidun joukon taisteluammunnat kovin ampumatarvikkein.

Maavoimien mekanisoitu harjoitus on toimintasuunnitelman mukainen kahdesti vuodessa järjestettävä kansallinen harjoitus. Kansainvälisille joukoille avattiin osallistumismahdollisuus vuonna 2014.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut