Rauma suunnittelee ilmaisia bussikyytejä kesäksi

Raumalla valmistellaan joukkoliikenteen alennuskampanjaa kesä- ja heinäkuun ajaksi.

Rauma

Rauman kaupunki valmistelee parhaillaan joukkoliikenteen alennuskampanjaa kesä- ja heinäkuun ajaksi. Rauman Gyyt -paikallisliikennettä voisi käyttää kampanjan ajan maksutta, kertoo kaupunki tiedotteessa.

Tekninen valiokunta käsittelee asiaa kokouksessaan ensi tiistaina.

"Maksuttomuuskampanja on kokeilu. Sen tarkoituksena on palvella kuntalaisten kestävää liikkumista sekä houkutella uusia paikallisliikenteen käyttäjiä”, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kuvailee tiedotteessa.

Kampanja tuo näkyvyyttä ja houkuttelevuutta Raumalle myös matkailukohteena. Maksuttomat joukkoliikennevuorot helpottavat kaupunkialueeseen tutustumista.

"Kesällä paikallisliikenteen käyttäjiä on yleensä vähemmän kuin talvikaudella. Koulujen kesälomat, työssäkäyvien lomakausi sekä pyöräilyyn soveltuvat kelit pienentävät paikallisliikenteen matkustajamääriä. Kesäajan maksuttomuudella voimme houkutella myös lomalaiset hyödyntämään paikallisliikennettä.”

Rauman Gyyt siirtyy ajamaan kesäaikatauluja 5. kesäkuuta alkaen. Paperinen aikataulu jaetaan raumalaisiin kotitalouksiin toukokuun lopulla.

Kesäkaudelle suunniteltu maksuttomuuskokeilu koskee ainoastaan Rauman Gyyt -paikallisliikennettä, ei markkinaehtoista liikennettä tai seutuliikenteen vuoroja.

Matkustajamäärien odotetaan kasvavan

Vuosina 2017–2019 kaupungin joukkoliikennettä käytti kesä-heinäkuussa yhteensä noin 11 000 matkustajaa. Koronavuosina 2020–2021 ja viime vuonna käyttäjämäärät ovat olleet alhaisempia.

”Tämän vuoden tammi-helmikuussa matkoja tehtiin noin 31 000 ja maaliskuussa 25 000 eli määrät ovat kasvaneet selkeästi. Oletamme, että kesäajan matkustajamäärät nousevat noin vuosien 2019–2020 väliselle tasolle. Maksuttomuuskampanja voisi kasvattaa kesäajan matkustajamäärän jälleen lähes 10 000 matkustajaan”, Pajuoja arvioi.

Rauman joukkoliikenteen parantamiseksi tehtiin kehittämisselvitys viime keväänä. Tavoitteena oli parantaa kaupunkilaisten kestävää liikkumista ja joukkoliikenteen palvelutasoa Rauman alueella. Selvityksessä suositeltiin matkustajamäärien lisäämiseksi alennuskampanjoita, joista ensimmäinen toteutettiin viime tammikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut