Eurajoki
Poliisi hälytettiin keskiviikkona koulun pihalle Eurajoelle, kertoi Lounais-Suomen poliisi Twitterissä keskiviikkoaamuna. Kyseessä oli ensitietojen mukaan pahansisuinen tunkeilija, mutta ei kuitenkaan ihminen.
”Saamamme tiedon mukaan Eurajoella koulun pihalla marssii pahansisuinen koppelo”, poliisi tviittasi.
Koppelo tarkoittaa naaraspuolista metsoa.
”Juuri nyt on näiden Suomen suurimpien metsäkanalintujen kevätsoidinten aika”, tviitissä jatketaan.
Lounais-Suomen poliisi tviittasi kello 8.38 olevansa matkalla hätiin.
”Biologian ope saa sitten hoitaa jälkipuinnin.”
Satakunnan Kansan tavoittama komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoo, että poliisipartio ei lopulta mennyt paikalle, vaan sinne lähetettiin ”paikallinen asiantunteva lintumies”.
”Hän on todennäköisesti, jollei ole hätistellyt sitä metsään, ottanut sen kiinni ja vienyt sen jonnekin vähän rauhoittumaan”, Tikka sanoo.
Hän ei paljasta, missä koulussa välikohtaus tapahtui.
”Ei häiritä koulutyötä sen enempää.”
Sanomalehti Länsi-Suomi kertoo, että tapaus sattui Luvian yhtenäiskoululla. Paikalle hälytetty lintumies oli lehden mukaan Petri Grönroos, joka pyydysti koppelon haavilla.
Satakunnan Kansa tavoitti harjavaltalaisen Grönroosin hieman ennen kahta iltapäivällä. Hän oli siihen mennessä ehtinyt jo kuljettaa koppelon Noormarkkuun, alueelle jossa tiedetään olevan ukkometso soitimella.
Trafiikki ukkometson soidinalueelle on ollut viime päivinä vilkasta. Tiistaina sinne vietiin koppelo, jonka Grönroos pyydysti Hotelli Hiittenharjun pihasta Harjavallasta.
”Lintu haaviin, punnitus, kunnon tarkastus, rengastus ja vapautus”, Grönroos summaa molempien päivien tapahtumien kulun.
Luvian yhtenäiskoululla tilanne oli Grönroosin mukaan hyvin rauhallinen.
”Menin sinne niin, että oppilaat olivat luokissa. Siellä ei ollut mitään hätää kenelläkään, ei ihmisillä, eikä linnulla.”
Grönroosilla ei ole tietoa, miksi metsot hakeutuvat keväisin ihmisten ilmoille, mutta joka kevät sellaista tapahtuu.
”Toisina vuosina niitä on enemmän, toisina vähemmän. Toisina vuosina siirretään enemmän herroja, jotka ovat hyökkäilleet ihmisten kimppuun ja toisina vuosina enemmän koppeloita.”
Koppelot eivät hänen mukaansa kuitenkaan hyökkää ihmisiä kohti, vaikkakin ne menevät sellaiseen asentoon, josta niin saattaa erehtyä tulkitsemaan.
”Ne levittävät siipiään, nostavat pyrstösulkansa ja painuvat maahan. Onhan se vähän hyökkäysasennon näköinen asento, mutta kyllä sillä on ihan eri tarkoitus.”
Poliisi tviittasi Eurajoen koppelosta uudelleen iltapäivällä ja kertoi tilanteen päättyneen onnellisesti.
”Ei koppelo paha ollut. Lähinnä lemmenkipeä”, tviitissä veisteltiin.