Terminaalikeskuksen rauniot odottavat yhä siivoamista – ”Rakennuksen omistaja on velvollinen siivoamaan palojäänteet tontilta”

Tontin vuokrannut yritys on valittanut hallinto-oikeuteen tontin vuokrasopimuksen jatkamista koskevasta päätöksestä.

Terminaalikeskus paloi syksyllä 2021.

Pori

Kiitolinjan vanha terminaalikeskus tuhoutui rajussa tulipalossa syyskuussa 2021.

Helmentiellä Porin Herralahdessa sijaitsevan kiinteistön omisti helsinkiläinen kiinteistösijoitusyhtiö P3 Partners Oy. Tontin yritys oli vuokrannut Porin kaupungilta.

Tontin vuokraamiseen liittyvä kiista on parhaillaan hallinto-oikeudessa. Vuokra-aika oli määräaikainen. Kuukautta ennen tulipaloa kaupunginvaltuusto teki päätöksen vuokra-ajan jatkamisesta, mutta tulipalon jälkeen tilanne haluttiin tarkastaa uudelleen. Tämä oli mahdollista, sillä valitusaikaa oli vielä jäljellä.

Kaupunginvaltuusto päätti marraskuun alussa 2021, että määräaikaista 31.3.2022 asti voimassa olevaa vuokrasopimusta ei enää jatketa. Syynä olivat muuttuneet olosuhteet, joilla oli Porin kaupungin tonttipäällikkö Elisa Laineen mukaan vaikutusta tontin jatkokäyttöön.

P3 Partners Oy valitti kaupungin päätöksestä hallinto-oikeuteen. Asian käsittely on kesken.

Rakennuksen jäänteet ovat yhä tontilla. Laineen mukaan kiinteistön omistaja on velvollinen siivoamaan tontin riippumatta vuokrasopimuksen jatkumisesta.

”Mikäli asian käsittely etenee korkeimpaan hallinto-oikeuteen, lopullisen ratkaisun saamiseen voi siinä tapauksessa mennä vielä joitain vuosia,” Laine kertoo sähköpostitse.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut