Kaavoituskatsaus ei herättänyt suuria tunteita Porin valtuustossa

Yksi vuoden tärkeimmistä asiakirjoista merkittiin tiedoksi ilman suurempia pohdintoja.

Kalloon kaavoituksessa esitetyt uudet järjestelyt eivät puhuttaneet Porin kaupunginvaltuustossa.

Pori

Porin kaupunginvaltuusto sai kokouksessaan ruodittavaksi yhden vuoden tärkeimmistä asiakirjoista eli kaavoituskatsauksen vuosille 2023–2025.

Kaavoituskatsaus laaditaan vuosittain. Siinä esitetään merkittävät ajankohtaiset alueiden käytön suunnitelmat.

Neea Kähkönen (sd.) oli kiinnostunut Sunniemenrannan ja Isojoenrannan kaavoituksen etenemisestä.

Teknisen toimialan toimialajohtaja Markku Koppelomäen mukaan alueen tulvasuojeluhankkeeseen on saatu vesilain mukainen lupa, mutta luvasta tehty valitus on edelleen hallinto-oikeudessa.

Mielenkiintoa herätti myös Ahlaisten Lammin tuulipuiston osayleiskaava eteneminen. A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n ja Satawind Oy:n aloitteesta laadittava osayleiskaava Ahlaisten Lammiin tuli uudelleen vireille tammikuussa 2023, koska aiempi tuulivoimapuistoa koskeva kaavaprosessi kumoutui korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä.

Valtuutetut Hanna Raitakari (kok.) ja Simo Korpela (kd.) pohtivat uuden yva-arvioinnin tarpeellisuutta. Korpela muistutti myös siitä, että valtuusto on tehnyt aiemmin päätöksen siitä, ettei uutta tuulivoimaa kaavoiteta alle kahden kilometrin etäisyydelle asutuksesta.

Kaupunkilaisissa mielenkiintoa herättänyt Kallon kaavoitus ei kirvoittanut valtuutetuilta puheenvuoroja.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti päivitetyn maapoliittisen ohjelman. Tontteja luovutetaan jatkossa joko vuokraamalla tai myymällä eli nykyinen käytäntö jatkuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut