Rauman opettajaopiskelijoiden akateeminen juhlakulkue järjestettiin tauon jälkeen – ”Helpottunut tunnelma”

Puheenjohtaja: ”Tunnelmat aiempaa juhlallisemmat ja huojentuneet lakkautusuhan väistyttyä.”

Seminaarinmäen opiskelijat ja henkilökunta palasivat juhlakulkueperinteeseen. Akateeminen kulkue juhlisti opiskelijajärjestö Opekas ry:n 127-vuotisjuhlaa.

Rauma

Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos palautti muutaman vuoden koronatauon jälkeen akateemisen juhlakulkueperinteen. Akateemisen kulkueen reitti kulki Seminaarinmäeltä kaupunkikeskustan kautta vanhalle hautausmaalle.

Kulkue juhlisti samalla opettajaopiskelijoiden yhteisön Opekas ry:n 127-vuotisjuhlaa. Samalla juhlistettiin opettajankoulutuksen säilymistä ja tulevaisuuden varmistumista.

Opekas ry:n puheenjohtaja Verna Myllymaa

Opekas ry:n puheenjohtaja Verna Myllymaa kuvasi Seminaarinmäen tunnelmia nyt hyvin valoisiksi ja kulkueeseen osallistuttiin hyvillä mielin. Hän totesi, että opettajankoulutuslaitoksella on vuodenvaihteen ratkaisujen jälkeen helpottunut tunnelma.

Turun yliopisto käynnisti viime vuoden lopulla muutosneuvottelut toimintakulujensa pysyvästä alentamisesta noin 15 miljoonalla eurolla vuodessa. Yhtenä menoleikkausten vaihtoehtona oli opettajankoulutuksen siirto Turkuun ja koulutuksen lopettaminen Raumalla.

Opettajankoulutuksen säilymisen ratkaisi Rauman kaupungin sopimus suorasta rahallisesta tuesta Turun yliopistolle. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 1,25 miljoonan euron vuosituen helmikuussa.

”Nyt kaikki on tosi hyvin, kun voi keskittyä opintoihin ja niiden suunnitteluun epävarmuuden poistuttua”, Verna Myllymaa kiittelee.

Kulkueessa oli mukana tulevaisuuden akateemikkoja. Seminaarinmäen junioriosastoa edusti Pikkunorssi -päiväkodin esikoulu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut