HK Scan Oyj:n Rauman tehtaan muutosneuvottelut päätökseen – 35 työpaikkaa vähenee ja leikkaamoon 4,6 miljoonan euron investointi

Tavoitteena noin kolmen miljoonan kustannussäästö ja kannattavuuden kohentaminen.

HK Scanin Rauman tehdas valmistui vuonna 2017 ja sen päätuote ovat broilerijalosteet.

Rauma

Lihateollisuuskonserni HK Scan Oyj jatkaa henkilöstövähennyksellä ja - järjestelyillä sekä kehitysinvestoinnilla Rauman siipikarjanlihan jalostuslaitoksen kannattavuuden parantamista.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että maaliskuussa käynnistetyt muutosneuvottelut HK Scanin Rauman yksikössä ovat päättyneet neuvotteluosapuolten välisellä sopimuksella suunniteltua aiemmin.

Käytyjen muutosneuvottelujen jälkeen HKScan on päättänyt toteuttaa Rauman siipikarjaleikkaamon noin 4,6 miljoonan euron kehittämisinvestoinnin, jolla parannetaan yksikön kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Merkittävään investointiin liittyy myös toiminnan uudelleenorganisointi, henkilöstön määrän sopeuttaminen ja toimintatapojen uudistaminen.

Rauman siipikarjaleikkaamosta vähenee enimmillään 35 työtehtävää. Lisäksi runsaaseen 200 työtehtävään tulee muutoksia.

Työtehtävien vähennykset, jotka sisältävät muun muassa eläköitymiset ja osastosiirrot sekä työtehtävien muutokset, toteutetaan vuoden 2024 alkupuoliskon aikana. Muutosneuvottelujen piirissä oli yhteensä 225 henkilöä ja neuvottelut koskivat työntekijöiden henkilöstöryhmää.

HK Scan tavoittelee investoinnilla ja siihen liittyvillä kehittämistoimilla Suomessa yhteensä noin kolmen miljoonan euron vuotuisia säästöjä, joiden arvioidaan toteutuvan investoinnin valmistumisen jälkeen viimeistään vuoden 2024 toisella vuosipuoliskolla.

“Keskitymme HK Scanissa määrätietoisesti ydinliiketoiminnan kannattavuuden parantamiseen, joka on yksi tärkeimmistä painopisteistämme tämän vuoden aikana. Rauman yksikön automaatioasteen noston tavoitteena on kannattavuuden selvä parantaminen. Investoinnilla parannamme myös henkilöstön työhyvinvointia ja tuotelaatua”, HK Scanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija sanoo yhtiön tiedotteessa.

Leija toteaa lisäksi, että Rauman yksikössä on viime vuosien aikana tehty merkittävää kehitystyötä yksikön johdon ja koko henkilöstön hyvällä yhteistyöllä.

”Hyvä yhteistyö näkyi myös käytyjen muutosneuvotteluiden rakentavassa hengessä. Nyt toteutettavilla muutoksilla rakennamme entistä vahvempaa pohjaa siipikarjaliiketoimintamme tulevaisuuden kilpailukyvylle. Siipikarjatuotteiden kategoria on kasvava ja yhtiölle strategisesti tärkeä”, Jari Leija sanoo.

Rauman siipikarjayksikön kehittämisinvestointi on jatkoa vuonna 2020 aloitetulle siipikarjaliiketoiminnan tuottavuuden ja kannattavuuden parantamisohjelmalle. Sen puitteissa on toteutettu muun muassa Rauman yksikön prosessin tuottavuusinvestointeja vuosina 2020–2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut