Nämä satakuntalaiset kohteet ovat ehdolla Vuoden kaupunginosa -kilpailussa

Tänä vuonna valinnassa painotetaan alueen elävää kulttuuriperintöä.

Viime vuonna Vuoden kaupunginosa -kilpailun voitti Vanha Rauma. Tänä vuonna Vanhaa Raumaa ehdotettiin peräti 24 kertaa.

Kokemäki, Pori, Rauma

Kuusi satakuntalaista kohdetta on mukana Vuoden kaupunginosa -kilpailussa.

Ehdokkaiden joukossa ovat Kokemäen Kauvatsa, Porin Päärnäinen sekä Rauman Lapin kirkonkylä, Lapin kivikylä, Merirauma ja Vanha Rauma.

Vanhaa Raumaa ehdotettiin jopa 24 kertaa, vaikka kaupunginosa valittiin juuri viime vuonna Vuoden kaupunginosaksi. Enemmän ehdotuksia annettiin vain Helsingin Myllypurosta ja Espoon Otaniemestä. Myllypuroa ehdotettiin 30 ja Otaniemeä 55 kertaa.

Kilpailun järjestävä Suomen Kotiseutuliitto kertoo tiedotteessaan, että ehdotuksia saapui tänä vuonna ennätysmäärä. Ehdotuksia jätettiin yhteensä 330 kaupunginosasta ympäri Suomen.

Tärkein kriteeri palkinnon saajalle on alueen aito urbaanius. Tänä vuonna painotetaan lisäksi alueen elävää kulttuuriperintöä eli aineetonta kulttuuriperintöä ja perinteitä. Elävää perintöä voivat olla esimerkiksi tavat, jotka yhteisön jäsenet tunnistavat osaksi omaa kulttuuriperintöään.

”Kuukkari on idyllinen puutalokaupunginosa, jossa on hyvä elää. Vanhat kunnostetut rakennukset pihapiireineen, palvelut ja ennen kaikkea ihmiset takaavat, että arvokas, suojeltu asuinalue säilyy elävänä”, kerrotaan Päärnäisten ja kuudennesosan kaupunginosasta.

Kilpailun voittaja julkistetaan 13. toukokuuta.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurin monimuotoisuutta ja kulttuuriperintöä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Liiton jäsenistöön kuuluu noin 750 kotiseutu-, kaupunginosa- ja muuta yhdistystä, yli sata kuntaa ja maakuntien liitot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut