Porin eläinlääkäripalvelut halutaan uuteen paikkaan

Nykyisissä ahtaissa tiloissa kissat, jyrsijät ja pienet koirat stressaantuvat.

Eläinlääkäripalveluita voitaisiin jatkossa tarjota Porin Ulasoorissa. Tilakysymys on vielä päätöstä vailla.

Pori

Porin kaupunki suunnittelee eläinlääkäripalveluiden keskittämistä uusiin suurempiin tiloihin. Uusi toimipaikka on valittu kaupungin omista tiloista Ulasoorintie 4:stä. Tilat nimettäisiin Ulasoorin eläinlääkäriasemaksi. Investoinnin kokonaiskustannus on miljoona euroa.

Uusien tilojen hankintaa tukee selvitys, jonka mukaan nykyiset tilat Maantiekadulla ovat puutteelliset. Vastaanotolla on tilat yhdelle eläinlääkärille, mutta tällä hetkellä vastaanotolla toimii kaksi eläinlääkäriä.

Vastaanotolta puuttuvat erilliset välinehuolto- ja pesutilat, ja varastointitilaa tarvikkeille on vähän. Raatoja joudutaan säilyttämään samassa tilassa puhtaiden välineiden kanssa. Odotustila on niin pieni, että eläimet joutuvat kosketuksiin toistensa kanssa. Kissat, jyrsijät ja pienet koirat stressaantuvat helposti, eikä riittävää etäisyyttä voida pitää tarttuvien tautien ehkäisemiseksi.

Selvityksen mukaan Porin vastaanoton tilojen puutteellisuus on vaikuttanut kielteisesti kaupungineläinlääkäreiden työviihtyvyyteen aiheuttaen ristiriitoja henkilöiden välille. Asia on johtanut irtisanoutumisiin ja vaikuttanut kielteisesti Porin kaupungin työnantajakuvaan.

Tilakysymystä käsitellään Porin teknisessä lautakunnassa, josta se etenisi kaupunginhallitukselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut