Nämä olivat viime vuonna suosituimmat lasten­nimet – Porissa kärki oli toinen

Digi- ja väestötietoviraston mukaan Aino-nimen suosio näyttää palaamisen merkkejä.

Joulukuusta lähtien lapsen nimen on voinut ilmoittaa väestötietojärjestelmään digitaalisesti.

STT

Olivia ja Leo jatkoivat suosituimpina lasten niminä vuonna 2022, kertoo Digi- ja väestötietovirasto.

Olivia annettiin ensimmäiseksi etunimeksi 276 tytölle ja Leo 376 pojalle. Samat nimet olivat suosituimmat myös vuonna 2021, ja Leo on ollut suosituin poikien etunimi vuodesta 2019.

Porissa poikettiin listauksesta, nimittäin suosituin annettu nimi tytölle oli Helmi ja pojalle Oliver. Porin lisäksi myös Vantaalla Oliver oli vuoden suosituin nimi. Helmi-nimi ei ollut ykkössijalla muissa kaupungissa.

Suosituimmat viisi tyttöjen ensimmäistä etunimeä olivat viime vuonna Olivia, Aino, Aada, Lilja ja Eevi. Digi- ja väestötietoviraston mukaan Ainon suosio näyttää palaamisen merkkejä: se oli tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi muun muassa vuosina 2017, 2019 ja 2020.

Poikien suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat Leo, Väinö, Eino, Oliver ja Elias. Samat nimet ovat pitäneet viittä kärkisijaa vuodesta 2019 asti. Väinö kasvatti suosiotaan vuodesta 2021, jolloin nimi oli viidenneksi suosituin. Vuoden 2018 suosituin etunimi Eeli oli viime vuonna sijalla kahdeksan.

Perinteisten suosio jatkuu

Kun tarkastellaan kaikkia annettuja etunimiä, viisi suosituinta tytön nimeä olivat Aurora, Maria, Sofia, Olivia ja Emilia. Viisi suosituinta pojan nimeä olivat puolestaan Olavi, Juhani, Johannes, Mikael ja Oliver.

Nämä nimet olivat samat vuonna 2021, vain keskinäisessä järjestyksessä oli pieniä eroja.

”Perinteiseksi miellettyjen nimien suosio jatkuu. Suosituimmat ensimmäiset etunimet ovat usein lyhyitä, kaksitavuisia, ja ääntämykseltään niitä voisi luonnehtia pehmeiksi. Joukossa on paljon perinteisiä nimiä, joita suurella todennäköisyydellä esiintyy vanhempien suvussa, esimerkiksi isovanhempien nimissä”, sanoo erityisasiantuntija Noora Riskilä Digi- ja väestötietoviraston tiedotteessa.

Ruotsinkielisillä lapsilla suosituimmat ensimmäiset nimet olivat viime vuonna Saga ja Oliver, ja muilla kuin suomen- tai ruotsinkielisillä lapsilla Sofia ja Adam.

Juttuun lisätty kuva ja tiedot Porin osalta kello 14.21.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut