Keskiviikkona Satakunnassa saatetaan päästä jo yli 15 lämpöasteen – ”Leppoisaa kevätsäätä”

Yöpakkasia saattaa esiintyä vielä tällä viikolla etenkin sisämaassa, mutta ne jäävät pariin miinusasteeseen.

Nyt on se aika vuodesta, kun krookukset puskevat pintaan pihalla. Nyt on se aika vuodesta, kun krookukset puskevat pintaan pihalla.

Satakunta

Kevät etenee säärintamalla Satakunnassakin pääsiäisen jälkeisinä päivinä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petteri Pyykkö kertoo.

”Kyllä nyt on sellaista leppoisaa kevätsäätä luvassa”, Pyykkö vahvistaa.

Korkeapaine on heikkenemään päin tiistaista alkaen, mikä tarkoittaa pilvisyyden lisääntymistä.

Lämpöä se ei kuitenkaan vie mennessään, vaan tiistaina päästää päivälämpötiloissa kymmenen asteen tienoille pohjoisessa Satakunnassa ja eteläisessä osassa maakuntaa pari astetta vielä sen yli. Tuuli on heikkoa.

Keskiviikon vastaisena yönä on vielä pikkupakkasta varsinkin maakunnan sisäosissa. Keskiviikkona heikkotuulinen sää jatkuu, ja lämpötila kiipeää pilvisyydestä huolimatta jopa +15 asteeseen.

”Eteläisessä Satakunnassa on pieni sadekuurojen riski. Varsinais-Suomen puolella on jopa ukkosriski, mutta se tuskin yltää Satakuntaan asti”, Pyykkö sanoo.

Torstaina tuuli muuttuu kohtalaiseksi rannikkoalueilla. Korkeapaine alkaa voimistua viikonloppua kohti ja päivälämpötila jää noin kymmeneen asteeseen. Puolipilvinen sää väistyy Pyykön mukaan kohti viikonloppua mentäessä.

Luvassa on mahdollisesti jopa aurinkoinen viikonloppu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut