”Tällaisten purkujätekasojen paloja on vaikea estää”– Porin Tahkoluodossa leimahtaneesta kierrätysmateriaaliröykkiöstä noussut paksu savupilvi ohitti pääosin asutuksen

Samalla metallinkierrätyspihalla oli isoja tulipaloja myös viime vuonna.

Meri-Porin voimalaitoksella töissä oleva Riku Kuparinen otti tulipalosta valokuvan voimalaitoksen katolta pian pelastuslaitoksen saavuttua maanantaina aamupäivällä.

| Päivitetty

Pori

Pelastuslaitos sammutti tulipaloa Stenan kierrätyspihalla Tahkoluodossa toisen pääsiäispäivän aamusta iltapäivään.

Purkujätekasaa raivattiin ja kasteltiin noin kello 15.30 asti, kertoi paikalta puhelimitse tavoitettu päivystävä palomestari Tero Järvelä. Jo aamulla hän arveli, että sammutustyöt kestäisivät pitkään.

”Kohta laitetaan kamat kasaan ja kohteeseen jää jälkivartiointi”, hän sanoi iltapäivällä.

Palosta muodostui etenkin alkuun runsaasti savua. Tuulensuunta oli koko palon ajan suhteellisen otollinen, sillä savua ei kulkeutunut Järvelän mukaan juurikaan mantereen tai asutuksen suuntaan.

”Oli kuin tilattu oikea suunta.”

”Tämä on pienempi kasa kuin viimeksi”, Järvelä kertoi maanantaina aamupäivällä.

Päivystävä palomestari viittasi aiempaan tulipaloon Stena Recycling Oy:n tuotantolaitoksella Tahkoluodossa. Siellä oli isoja tulipaloja viime vuonna kahdestikin, ensin kesäkuussa ja myöhemmin syyskuussa.

Järvelän mukaan kyseisenlaisten purkujätekasojen paloja on vaikea estää. On todennäköistä, että niissä syttyy aika ajoin palo.

”Siellä voi olla vahingoittuneita akkuja tai itsesyttyvää materiaalia puristuksessa. Ja kun on iso kasa, sen sammuttaminen kestää.”

Pelastuslaitos sai hälytyksen Tahkoluodosta vähän ennen aamukymmentä pääsiäismaanantaina. Paikalla oli parhaimmillaan kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

”Pahaenteinen savu näkyi Kaanaaseen asti”, kertoo Mea Vähä-Jaakkola toimitukseen lähettämässään viestissä. Kuvan hän otti aamupäivällä Kallontien varresta.

Tältä savupatsas näytti meren puolelta veneestä nähtynä.

Päivitetty kauttaaltaan 10.4.2023 kello 15.35.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut