Pilkkijä pelastettiin jäistä Jämijärvellä, päivää aiemmin samalla paikalla jäihin vajosi hiihtäjä

Jäät ovat jo paikoin todella heikkoja.

| Päivitetty

Jämijärvi

Jämijärven Uimaluodolla pelastettiin veden varasta iäkäs pilkkijämies, kertoi Lounais-Suomen poliisi maanantaina Twitterissä.

Poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin maanantaina aamulla STT:lle, että mies saatiin jäistä ylös hengissä, ja hänet toimitettiin jatkohoitoon.

Palomestari Jari Santaharju Satakunnan pelastuslaitokselta kertoi Satakunnan Kansalle, että lähistön asukas oli kuullut avunhuudot ja tullut toisen henkilön kanssa ensimmäisenä auttamaan jäihin vajonnutta ylös.

Poliisin mukaan samalta paikalta nostettiin sunnuntaina jäistä hiihtäjä. Poliisilla ei ollut tarkempaa tietoa jäistä pelastetun hiihtäjän voinnista.

Poliisi muistutti jäiden olevan nyt heikkoja.

”Mikäli pakko on jäälle lähteä, huomioikaa asianmukainen varustus!” poliisi kirjoitti Twitterissä.

Merivartiosto oli Twitter-viestissään jo sunnuntaina sitä mieltä, että jäille ei pitäisi enää lähteä: ”Jos näet lukea tämän twiitin: älä lähde jääalueelle. Kiellä myös läheisiäsi ja tuttaviasi menemästä heikoille jäille. Vihamiehien kohdalla sopii toimia samoin. ”

Uutista oikaistu 10.4. kello 10.36: Tarkennettu pelastuslaitoksen tiedoilla, että lähistön asukas oli auttanut jäihin pudonnutta. Alun perin uutisen otsikossa väitettiin, että poliisi olisi auttanut miehen ylös.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut