Mies putosi jäihin Meri-Porissa – tuli ensihoitoa vastaan kuivalla maalla

Jäihin pudonnut pääsi omin avuin ylös.

Kuvituskuva.

Pori

Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen rannikolla jäihin pudonneesta ihmisestä perjantaina iltapäivällä. Pelastustehtävälle Tahkoluodon läheisyyteen lähti heti viisi pelastuslaitoksen yksikköä.

Ensimmäisenä paikalle ehtinyt ensihoidon yksikkö oli tavannut jäihin pudonneen jo kovan maan puolella. Tämä oli päässyt merestä omin avuin ylös.

Päivystävän palomestarin Janne Kumpulaisen tietojen mukaan ensihoito oli vaihtanut jäihin pudonneen kanssa muutaman sanan. Ilmeisen hyväkuntoinen henkilö oli kertonut, ettei tarvitse apua ja että on menossa kotiin vaihtamaan kuivaa päälle.

Palomestarin toisen käden tietojen mukaan vedessä käyneellä oli naskalit, jotka olivat varmasti auttaneet häntä kiskomaan itsensä ylös.

Hälytys tuli Rääsykarien läheisyydestä. Paikka on vähän matkan päässä Lampaluodon ja Kappelinluodon väliseltä Kappelinsalmelta.

Päivystävällä palomestarilla ei ole tarkempaa tietoa jäiden turvallisuudesta, mutta oli sitä mieltä, että tällainen hälytystehtävä on tietysti merkki siitä, että varovainen saa olla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 13.16.

Merivartiosto nuhteli heikoille jäille menijöitä Twitter-viestissään: ”Pääsiäinen on alkanut odotetulla tavalla. Ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen henkilö vajosi jäihin Porissa tänään klo 13 jälkeen. Mies kykeni pelastautumaan itse eikä tarvinnut viranomaisten apua. Kuvan kuuttikin antaa pahaa silmää kaikille heikoille jäille suuntaaville.”

Uutista päivitetty 7.4. kello 15.40: Lisätty Merivartioston twiitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut