Avoimet korkeakouluopinnot kiinnostavat ennätyspaljon, Saija Vuorenpää toteutti niiden avulla unelmansa – Näitä aloja voit opiskella Porissa

Suurperheen äiti Saija Vuorenpää saa opinnot sovitettua kiireiseen arkeensa monimuotona. Hän aloitti sosiaalialan opinnot tämän vuoden alussa.

Sosiaalialaa Satakunnan ammattikorkeakoulussa Porissa opiskeleva Saija Vuorenpää uskoo, että polkuopinnot sopivat lähes jokaiseen elämäntilanteeseen. Hän itse on lähihoitajataustainen seitsemän lapsen äiti, jonka arjesta vievät aikaa myös luottamustoimet. Lisäksi Vuorenpäällä on neuropsykiatrisia haasteita. ”Meidänkin ryhmässämme on niin työttömiä, alanvaihtajia kuin kokopäiväisesti töissä käyviä. Jos vain kiinnostava ala löytyy, niin ehdottomasti suosittelen polkuopintoja. En keksi kenelle ne eivät sopisi.”

Pori

Tammikuussa 2023 Saija Vuorenpää, 39, alkoi opiskella Satakunnan ammattikorkeakoulussa (Samk) unelma-ammattiinsa vuosien yrittämisen ja haaveilun jälkeen.

Pirkkalalainen Vuorenpää haki sosiaalialalle monta kertaa pääsykokeiden kautta. Vaikeuksia hakuprosessissa aiheuttivat etenkin pääsykokeiden matematiikan osuus ja se, että Vuorenpään ensikertalaisuus oli mennyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut