Tällainen on Satakunnan ennakkoäänten tulos – kärkipaikalla SDP

Vaalipäivän äänet ovat vielä laskematta.

Eduskuntavaalien ennakkoäänten tulos on julkaistu. Vaalipäivän äänien laskenta jatkuu vielä.

Eduskuntavaalien ennakkoäänet on laskettu. Satakunnan ennakkoäänissä suurin kannatus on SDP:llä (25,4 prosenttia). Seuraavana tulevat perussuomalaiset (24 prosenttia) ja kokoomus (19,1 prosenttia). Perässä tulevat vasemmistoliitto (10,7 prosenttia) ja keskusta (10,4 prosenttia).

Ennakkoäänten tulosten perusteella Satakunnasta olisi menossa läpi kaksi perussuomalaisten ehdokasta (Laura Huhtasaari ja Petri Huru), kaksi SDP:n (Krista Kiuru ja Juha Viitala) ja kaksi kokoomuksen (Mari Kaunistola ja Matias Marttinen). Keskustalle olisi tulossa yksi paikka (Eeva Kalli). Myös vasemmistoliiton Raisa Ranta olisi ennakkoäänten perusteella menossa läpi.

Vihreät, kristillisdemokraatit ja muut puolueet jäisivät ilman paikkoja.

Koska vaalipäivän äänten laskenta on vasta aluillaan, tulokset muuttuvat vielä. Voit seurata ääntenlaskun etenemistä SK:n tulospalvelussa. Lisäksi Satakunnan Kansa tekee vaali-iltana livelähetystä Porin Bepopista, pääset katsomaan sitä täältä.

Lue lisää: Suora lähetys: Vaalipäivän jännitys tiivistyy Satakunnan suurimmissa valvojaisissa – katso, millaisissa tunnelmissa tulosten kehittymistä seurataan

Lue lisää: Kaikki Satakunnan ja koko Suomen vaalitulokset reaaliajassa täällä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut