Satakunnan Kansa seuraa tiiviisti vaali-iltaa – Luvassa suora lähetys maakunnan suurimmista vaalivalvojaisista ja runsaasti ehdokkaiden haastatteluja

Vaali-illan suorassa lähetyksessä seurataan niin ääntenlaskentaa kuin ehdokkaiden ja läpimenijöiden tunnelmiakin.

Vaalipäivä on perinteisesti vuoden vilkkaimpia uutispäiviä. Satakunnan Kansa seuraa tuttuun tapaan Satakunnan vaalipiirin yhteisiä vaalivalvojaisia Porin Bepopissa.

Vuoden vilkkaimpiin kuuluva uutispäivä lähestyy, kun eduskuntavaalien tulokset selviävät sunnuntaina 2. huhtikuuta. Satakunnan Kansa seuraa tiiviisti vaalipäivän tapahtumia ja tunnelmia.

Äänten laskentaa voi seurata reaaliaikaisesti Satakunnan Kansan tulospalvelusta osoitteessa satakunnankansa.fi/tulospalvelu.

Luvassa on Satakunnan Kansan toimituspäällikkö Hannu Pitkärannan mukaan myös paljon ehdokkaiden ja läpimenijöiden haastatteluja sekä kuvatunnelmia vaalivalvojaisista ympäri maakuntaa.

”Toimittajamme ja kuvaajamme tietävät, kuka ehdokkaista ottaa ennakkoäänet vastaan yksin saunassa, kuka seuraa niitä porukalla porilaisessa pubissa ja millaisia vaalivalvojaisia löytyy eri puolilta maakuntaa. Itse emme sunnuntaina ehdi saunaan, mutta muuten olemme siellä, missä ehdokkaatkin.”

”Uutistahti on sunnuntai-iltana hengästyttävä. Muutaman tunnin sisällä kirjoitamme, kuvaamme ja julkaisemme kymmeniä vaalijuttuja Satakunnasta ja koko Suomesta”, Pitkäranta sanoo.

Vaali-illan huipentaa Satakunnan Kansassa suora lähetys maakunnan suurimmista vaalivalvojaisista. Lähetys alkaa noin kello 19.40, ja sitä voi seurata osoitteessa satakunnankansa.fi/live.

Lähetyksen juontava toimittaja Ville Hammarberg kertoo, että tarkoituksena on haastatella niin ehdolla olleita kuin eduskuntaan valituksi tuleviakin poliitikkoja sekä muita poliittisia vaikuttajia. Samalla välitetään tunnelmia vaalivalvojaisista ja pidetään katsojat ajan tasalla ääntenlaskennan etenemisestä.

”Lähetys kertoo vaali-illasta paikallisesta satakuntalaisesta näkökulmasta. Sitä eivät esimerkiksi suuret televisiokanavat tarjoa.”

Suoran lähetyksen avaa Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi. Tämän jälkeen ääneen pääsevät muun muassa Satakunnan sosialidemokraattien puheenjohtaja Harri Lehtonen, europarlamentaarikko ja perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Laura Huhtasaari sekä maakuntajohtaja Kristiina Salonen.

Hammarberg uskoo, että illasta on tulossa jännittävä.

”Satakunnan vaalipiiri ei aina noudata valtakunnallista tulosta”, hän sanoo.

Lue lisää: Suora lähetys: Satakunnan suurimmat eduskuntavaalien vaalivalvojaiset suorassa lähetyksessä

Lue lisää: Kaikki Satakunnan ja koko Suomen vaalitulokset reaaliajassa täällä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut