Äänestysaktiivisuus notkahti lauantaina Satakunnassa – kuitenkin vaalipiirivertailussa maan aktiivisin kolkka

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kävi lauantaina äänestämässä ennakkoon Tampereen kaupunginkirjastossa Metsossa.

Satakuntalaisten innostus äänestää ennakkoon notkahti lauantaina, kun 3,9 prosenttia äänioikeutetuista äänesti neljäntenä ennakkoäänestyspäivänä.

Ääniä annettiin Satakunnassa lauantaina 25. maaliskuuta yhteensä 6 551 kappaletta. Aikaisempina päivinä vaaliuurnilla kävi yli 10 000 henkilöä.

Kaikkiaan ennakkoääniä on annettu nyt Satakunnassa 41 354 kappaletta, joka nostaa maakunnan äänestysaktiivisuuden 24,4 prosenttiin.

Prosentuaalisesti maakunnan äänestysaktiivisimmat asukkaat löytyivät Pohjois-Satakunnasta, Kankaanpäästä (29,2 prosenttia) ja Jämijärveltä (28,6 prosenttia).

Kaikkialla Satakunnassa jo viidennes äänioikeutetuista on käynyt vaaliuurnilla, kun huittislaisistakin 21,3 prosenttia eli 1 675 on äänestänyt.

Vaikka äänestysinnostus notkahtikin lauantaina Satakunnassa, samoin tapahtui myös muualla Suomessa. Tänään äänesti 3,8 prosenttia äänioikeutetuista.

Vaalipiireittäin tarkasteltuna Satakunta on maan aktiivisin kolkka, kun Lapin ja Pirkanmaan vaalipiireissä on äänestänyt ennakkoon 23,8 prosenttia äänioikeutetuista.

Äänestysaktiivisuutta voit seurata tarkemmin täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut