Kankaanpään ja Kokemäen poliisiasemien toimintatavat muuttuvat huhtikuussa – Poliisi lupaa: Henkilöstö vähenee, mutta toiminta tehostuu

Kankaanpään poliisiasema.

Kankaanpää, Kokemäki

Kankaanpään ja Kokemäen poliisiasemat muutetaan huhtikuun alussa yleispoliisiasemiksi, Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Uudistuksen jälkeen poliisiasemalla kaikki poliisit tekevät sekä valvonnan että rikostorjunnan töitä, kun tähän mennessä osa poliiseista on ollut kenttäpartioissa ja osa tutkinnassa.

Uudistuksen lähtökohtana on ollut parantaa alueiden valvontaa.

Valvontatyön lisääminen on mahdollista siksi, että kaikkein vaativimpien rikosasioiden esitutkinta siirretään isompien poliisiasemien hoidettavaksi. Samalla osa rikostorjunnan henkilöstöä siirtyy isommille poliisiasemille.

”Henkilöstömäärä pienemmillä poliisiasemilla siis hieman pienenee, mutta jäljelle jäävä henkilöstö pystyy paremmin käyttämään työaikaansa valvontaan eli näkymään siellä, missä kansalaisetkin ovat”, sanoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Tärkeintä Sundqvistin mukaan uudistuksessa on se, että kulloinkin vallitsevan tilanteen mukaan poliisilla on mahdollisuus joustaa eli vaihdella painotuksia valvontatyön, hälytystehtävien ja rikostorjunnan töiden välillä.

Samanaikaisesti vaativien rikosasioiden laadukas selvittäminen turvataan, kun jutut ohjataan sinne, missä on jo valmiiksi niihin vaadittavaa erityisosaamista.

Vaikka osa rikosasioista siirtyy hoidettavaksi yleispoliisiasemoilta kauemmaksi, alueen asukkaat kuitenkin voivat jatkossakin asioida lähipoliisiasemalla.

”Lähtökohtaisesti näissä tapauksissa esimerkiksi kuulustelut pyritään aina hoitamaan asiakkaan kotia lähimmällä poliisiasemalla”, Sundqvist kertoo.

Poliisin henkilöstöltä muutos edellyttää laajaa kouluttautumista, mikä on jo täydessä käynnissä.

Paikallispoliisiasemat muuttuvat yleispoliisiasemiksi myös Loimaalla, Uudessakaupungissa, Paraisilla ja Kemiönsaaressa.

Yleispoliisiasemien suunniteltua toimintamallia testataan kokeilujaksona vuoden 2024 loppuun, minkä jälkeen poliisilaitos arvioi ja päättää toiminnan jatkosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut