Rauman 2022 sosiaali- ja terveysmenoihin lähes 6,3 miljoonan ylitykset

Menokasvu voi leikata tulevien vuosien valtionosuuksia.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen vuoden 2022 budjetti heilahti Raumalla miljoonilla ylitse. Valtuustolta pyydetään ylitystä katteeksi.

Rauma

Kaupunginvaltuusto saa Raumalla päätettäväkseen sosiaali- ja terveyspalvelujen vuoden 2022 tulo- ja menoylityksen, joka on lähes 6,3 miljoonaa euroa. Menot kasvoivat noin 3,9 prosentilla verrattuna alkuperäisen 156,9 miljoonan euron budjetin toimintakuluihin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen menobudjetin heilahtelut ovat olleet vuosittainen vakiotapahtuma. Rauman budjettiylityksestä aiheutui noin 1,5 miljoonaa euroa erikoissairaanhoidon kustannusten noususta, muiden terveyspalvelujen menojen kasvusta 1,6 miljoonaa euroa ja suurimpana ylityseränä ikääntyneiden palvelujen menoylitys 1,9 miljoonalla eurolla. Sosiaalipalvelujen kulut ylittivät budjetin vajaalla 470 000 eurolla.

Kaupunginhallitus esittää sosiaali- ja terveystoimialan ylityspyynnön hyväksymistä. Kaupungilla ei ole enää sosiaali- ja terveystoimialaa, eikä siitä vastannutta valiokuntaa. Sote-uudistuksen seurauksena palvelut siirtyivät hyvinvointialueen vastattavaksi ja valtion kustannettavaksi.

Sote-uudistuksen lainsäädännössä on erikseen säädökset kunnilta siirtyvien sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoituksesta. Lopullinen kustannustenjako kuntien ja valtion kesken lasketaan vuosien 2021–2022 tilinpäätösten perusteella.

Budjettiylitykset saattavat johtaa tulevina vuosina kunnille maksettavien valtionosuuksien vähennyksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut