Ilmastokysymys jakaa satakuntalaisehdokkaat, mutta ei pelkästään puoluerajojen mukaisesti – ”Emme voi elää tulevien sukupolvien piikkiin”

Nuoremmat ehdokkaat painottavat ilmastokysymyksen tärkeyttä enemmän. Puolueiden kesken skaala kulkee päästä päähän.

19.3. 17:08

Satakunta

Satakuntalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteet jakautuvat laajasti, kun kyseessä ovat ilmastotoimet.

Satakunnan Kansan vaalikoneen yksi väitteistä on, että Suomen ilmastotavoitteesta ei voi tinkiä piiruakaan, vaikka talous sitä vaatisi.

Puoluekartalla pallot leviävät satakuntalaisehdokkaiden vastauksissa koko asteikolle.

Se, että vihreät ovat vahvasti väittämän kannalla ja taas perussuomalaiset tyystin vastaan ei yllätä, mutta kun tarkastellaan yksittäisten ehdokkaiden vastauksia, niin hajontaa tulee myös puolueiden sisällä.

Esimerkiksi kokoomus on puolueena tarkasteltuna hieman väitettä vastaan, mutta ehdokkaiden mielipiteet menevät täysin päästä päähän.

”Mikäli alamme vähentää omia päästöjämme seuraamatta muita maita menetämme kilpailukyvyn. Ilmastonmuutosta tulee torjua globaalisti yhteistyössä”, vastaa Mikael Ropo ja on täysin eri mieltä väittämän kanssa.

Puoluetoveri Viliina Välimäki on puolestaan täysin samaa mieltä väitteen kanssa.

”Voimme vain kantaa oman kortemme kekoon ja huolehtia omasta tontistamme. Emme voi elää tulevien sukupolvien piikkiin.”

Yhtenäisimmin täysin eri mieltä väitteen kanssa ovat perussuomalaisten ehdokkaat.

”Suomesta on tulossa valtio, jossa pitää pelkästään maksaa ja hyvittää omaa elämäänsä, jotta täällä saa elää”, kirjoittaa perussuomalaisten harjavaltalaisehdokas Markus Mäkinen perustelussaan.

Vielä perussuomalaisia yhtenäisemmin vastaavat taulukon toisesta ääripäästä löytyvät vihreät, joista jokainen on väitteen kanssa samaa mieltä.

”Valtaosa teollisuudesta on jo hyvän aikaa panostanut päästöjen vähentämiseen, koska se on sekä taloudellinen että kaupallinen etu”, muistuttaa raumalaisehdokas Juha-Pekka Vaarala.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut